返回列表 回復 發帖
聽聞是配音嘅
條骨都無佐lu
直頭係秋生把聲...
原來配音員另有其人....佢叫許秉珩....把聲真係好似黃秋生~
配音演員模仿聲音系有一手嘅
條骨都無佐lu
但我都想知為咩就得秋生的角色需要一個年輕版
條骨都無佐lu
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
- {2 V3 R: q/ }5 mwww3.tvboxnow.comTVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?www3.tvboxnow.com& ?) S$ A# d* Y. r; k( `5 U, W
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見!
請問有無人知點解只係用馬明做黃秋生後生版, 其他兩個又唔用架呢?
2 D, q% |5 m: u5 W. @公仔箱論壇TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?. \/ ~9 H2 G* k+ U2 E" J
其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...
1 u+ |" ^7 v5 ?7 j* _* E0 X; {) eTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇現"秋生"是否更加味道嗎??
8 U# [- }' T$ N! y1 }. U6 ltvb now,tvbnow,bttvb最後是睇到現在劇情都收貨or精彩⋯⋯期待後期劇情內容⋯⋯
' k( J# c' h7 p6 B! G; O公仔箱論壇TVB覺得馬明無料坐正做主角? 定係覺得黃秋生太老做唔番青靚白淨後生版呢?
! U4 S, S3 x5 k+ m: j% O* {. vwww3.tvboxnow.com其實我仲未開始睇, 大家覺得呢套好唔好睇呢? 未睇前問下各位意見! ...+ @' z/ B7 U6 I# p- B
大文細佬 發表於 2015-11-7 12:51 AM
www3.tvboxnow.com9 v5 J: A5 [. w' M9 Y; {
大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧$ ^/ o  i2 F2 X+ b, A( ~" c
www3.tvboxnow.com4 e5 e  y; _6 K+ g6 @
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),9 W6 C$ {0 [- V7 I7 @8 i
一來冇時間,二來劇情冇俾到我要尋根到底直追落去既情節,不過大致上三位主角都交到戲.........如有時間睇得下公仔箱論壇, A" z7 }5 c0 A  d1 P- u
反而播完個套《張保仔》有種好想睇下皇帝妹返到清朝點樣用現代人既知慧去幫十一貝勒........當然好失望個套咁胡鬧既劇集
Hi⋯⋯好久不見你上來啦⋯⋯我印象中⋯⋯該劇本來係無"黃秋生",是初拍攝時由"馬明"演兩角(青年or中年)但由於"馬明"拍攝檔期關係,加上"某編導熟悉"秋生"要求回來拍該台慶劇⋯⋯所以有安排,這劇 ...
% q& P3 y& C1 f# V1 M6 Kwww3.tvboxnow.comtimmaxsing 發表於 2015-11-8 08:37 PM
% M3 d6 q/ p0 {- ]4 {2 u0 z+ b' ^+ ^: O! y' ~, R
9 h: T- W0 n) y5 b5 s, v6 ^+ L8 C
版主你好勁呀... 咁清礎嘅!公仔箱論壇7 S7 ~3 d+ X/ F' z" ?/ A
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到呀???
1 }: k/ H9 J# Bwww3.tvboxnow.com大佬見到您真開心,真係好耐冇見,別來無恙吧
7 B6 _! r+ I4 I, u( n公仔箱論壇www3.tvboxnow.com; Q5 ?% D) p7 f0 C' t# a
《梟雄》呢套劇我都係睇咗4~5集就未再好心急追落去(下星期有時間先再追返),
' `; h( R$ I- {$ {一來冇時間,二來劇情冇俾到我要 ...
  w3 j: m9 Z8 l) r4 R公仔箱論壇mnb1123 發表於 2015-11-9 08:47 AM
2 c( e5 u+ d9 C9 ^2 Z* J1 r; Rwww3.tvboxnow.commbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇
% [! j. X1 v( R5 n" O6 Ptvb now,tvbnow,bttvb- p) r* A9 |5 @" O- x
我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
# y8 G% A% v* m( T5 q; ~TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。mbBB, 你好嗎? 我好好呀.. 又要開始睇下black friday有乜好買喇8 e# d/ k9 R1 h" I. t

4 n0 `7 r, N* E5 {3 {公仔箱論壇我會thanksgiving 後個禮拜先開始睇, 到時再詳細啲傾劇情!
) w& N: X! l# j公仔箱論壇大文細佬 發表於 2015-11-10 01:31 AM
6 R" U; N- o$ p+ dwww3.tvboxnow.com
& s' W  q" Y( t! t公仔箱論壇大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?tvb now,tvbnow,bttvb9 P5 Z: ?/ m, I9 _7 v* Y! {

/ {3 g" |2 I$ }4 e) |7 r" g4 Lwww3.tvboxnow.com呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,1 q/ R3 {; {% ?: ^, n
有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲劇6 {; l' `/ B8 x# R3 ?* Z
睇到新聞明年年尾會有《使徒行者2 》
, V5 t7 D& ~  Y: q! y  R/ f6 H; J+ g

# O" k- L) d, H* O" Pwww3.tvboxnow.com大佬係唔係今年最後一年就讀完啊、火雞節放一星期?4 t8 g, x' n! G- S$ U1 ~9 e
& c, q4 w: U; U. g; k& A! T; j
呢幾年black friday都冇去做early  bird,但見到有 good deals 既嘢都會去買,
8 I3 d' @7 h: e& d6 ]5 KTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。有時又會online買唔使一早去排隊,thanksgiving我都放幾日,天氣凍會留响屋企煲 ...tvb now,tvbnow,bttvb1 P6 F, ?2 B7 ?* T1 n1 Y/ `
mnb1123 發表於 2015-11-10 09:03 AM
8 h8 u( q+ T) W5 utvb now,tvbnow,bttvb
7 [; D7 b9 p4 n' }3 T2 l1 O5 _公仔箱論壇讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
" N8 m0 ~4 O9 v9 STVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
6 j( T' L% m  c( A1 J/ v, ~e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00pm 開始架喇... .. 不過 frys仲係要early bird... 就係為咗呢間成日要通頂等佢開
' ?' m+ M! |: m) W( p1 Q8 d- Wwww3.tvboxnow.com
8 Z2 S1 I/ J8 }' c使徒行者2係咪原班人馬架? 咁你覺梟雄好唔好睇呀?? 其實從來都未睇過呢種劇.. 即係上海background... 唔知點解會用呢啲題材架呢?? 係咪算係歷史呢?
tvb now,tvbnow,bttvb3 |1 c) E/ C7 Z8 U. X7 s9 t
4 n( l% X) R* V: C: I5 J9 M0 B
讀完喇.. summer啱啱返香港順便去日本玩完... 之後又一路hea住揾工.. 仲係成日出街同啲fds hea..所以仲揾緊呀... haha... 唔急
1 Z% z5 U# ^6 q, U# @! q/ ?www3.tvboxnow.com& T1 c8 A7 K) N* ]
e+ black friday仲邊樹洗 early bird架... 差唔多間間都thanksgiving 6:00p ...0 |& E& C* S  _/ M4 u( ~/ u
大文細佬 發表於 2015-11-11 03:30 AM
) |- l( g9 g: A
[使徒行者2] 5G係咪原班人馬,報到冇講。[梟雄]我都係睇咗4-5集。算OK啦,有時间就睇,冇就算 tvb now,tvbnow,bttvb: y: c4 `. P- K) g0 S1 u& C! [

9 m4 z% g4 D) D- R% ^- ~tvb now,tvbnow,bttvb呢套即係[教父]香港版。幾十年前有套[上海滩]係经典,由發仔、呂良偉、趙雅芝主演...講二、三十年代上海黑幫。
7 l, j/ p, W+ F: [ 两套背景都發生係上海,唔係歷史劇
( I  _; y/ y4 f: k. W" F& U版主你好勁呀... 咁清礎嘅!1 i( x  U+ t" Q7 v5 r: y
嘩! 馬明都幾黑仔架喎.. 有擔正大主角嘅機會都無埋... 不過可能因為佢演技仲未掌握得咁好.. 由其做啲可憐同慘嘅表情(無乜分別)... 其他所有表情都演得OK架....  唉.. 佢幾時先至掌握到 ...
& f7 j- c; t# L% F( x5 ~2 o1 Z5 ttvb now,tvbnow,bttvb大文細佬 發表於 2015-11-10 01:26 AM
. v* [3 Y. a3 x( ftvb now,tvbnow,bttvb任何事都要經過努力及時間磨練,才能成功,是遲早問題⋯⋯
回"27#or28#的有關"使徒行者2"問題?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。! u& z$ W" f$ m+ Y) s/ V
原班人馬好難講,除時轉陣或內容,就如早前"張保仔"這角本來是"黃浩然"是主角,但當期問題⋯⋯做了尾集幾秒客串?所以非常難看到播放時的陣容是什麼⋯⋯