返回列表 回復 發帖

貓貓一家~小貓貓出生了

happy仔:傻妹~你流咁多血既?咩事呀?

下!?我要做老豆~?

第一隻3:55am出世,咪以為我第一次做媽咪唔識野,等我同仔仔洗白白先

好似我喎,一定靚仔啦,好彩唔似媽咪咁中無豔

衰公丫,有事中無豔,無事夏瑩春,仲講我壞話

第二隻係4:55am都出世喇

等媽咪幫你

第三隻係5:26am出世

明明乾左又俾細佬整番濕

你生完未呀!?每日一罐罐頭點夠分呀!?
\
探望

點呀傻妹!?你冇事丫嘛!

傻妹仔佢好累!有D擔心!

咩都幫唔到手,好無奈!]

錫錫>3<

我都唻親親媽咪先!

搞掂晒,休息下訓下先

各位,我仲未睇佢地性別呀!
不過今朝起身個籠空空如也唔見晒三隻貓仔,
大猫兩公婆扮哂野不露聲色,
我扮埋貓仔叫個傻妹都唔帶我去揾貓仔,
搞到我要小心亦亦咁全屋大獀查,
結果發現傻妹將佢地放左係士多房一個鞋合入面,

咁細個鞋合點喂奶呢?正傻妹
之不過佢呢個行為即係話佢唔鍾意原本既地方,
咁唯有改建下佢地個屋企啦,
圍得高D等BB仔唔可以走出唻同温暖D,
初步睇佢好似滿意,
又睇下聽日起身洗唔洗揾貓BB啦

俾我揾到喇,傻妹唔洗咁緊張喎

傻妹咁細個盒你點喂奶呀?

放番入籠之前順便影下相先,呢隻係老大,暫時最似爸爸係佢

呢隻係老二,最深色係佢

happy仔又唻八掛

呢隻係老三,頭頂有花

改建好既屋企,傻妹又跳上頭先同BB影相既地下揾BB,證明貓真係唔識數123

轉貼

評分次數

• dxb

恭喜恭喜,小貓好可愛

評分次數

• dxb

貓貓一家五口好溫馨啊~三隻都BB好可愛呀~
貓貓一家五口好溫馨啊~三隻都BB好可愛呀~
dxb 發表於 2009-6-12 01:23 AM
我都覺好warm...好鍾意d貓bb,仲有貓媽媽鍾無豔好攪野!

評分次數

• dxb

我都覺好warm...好鍾意d貓bb,仲有貓媽媽鍾無豔好攪野!
k23bb 發表於 2009-6-12 12:56 PM
但聽人講貓媽媽唔係咁鍾意d貓俾人摸啊~唔知係咪真呢?
但聽人講貓媽媽唔係咁鍾意d貓俾人摸啊~唔知係咪真呢?
dxb 發表於 2009-6-12 04:26 PM
我都有聽人話如果貓BB身上有唔同既氣味... 貓媽媽會以為唔係自己既......咬死佢

評分次數

• dxb

我都有聽人話如果貓BB身上有唔同既氣味... 貓媽媽會以為唔係自己既......咬死佢
k23bb 發表於 2009-6-12 05:23 PM
咁下次見到初生嘅貓BB~就唔好隨便亂摸佢喇~
佢地真係好可愛.....辛苦樓主照顧佢地呀!