標題: [新聞] 美"嗜血姐妹"槍殺大量野生動物 曬屍體照片(圖) [打印本頁]

作者: 龙王    時間: 2010-8-3 02:09 AM     標題: 美"嗜血姐妹"槍殺大量野生動物 曬屍體照片(圖)

[attach]1082159[/attach]

父親羅德與莎拉羅斯,旁邊是重達1700磅的獵物大羚羊。

[attach]1082162[/attach]
姐姐凱蒂同她的灰熊獵物

[attach]1082164[/attach]

姐妹倆及一頭雄鹿屍體

據外媒2日報道,來自美國的“嗜血姐妹”,15歲的莎拉羅斯和18歲的姐姐凱蒂,曾經在美國、加拿大及非洲用槍射死幾十頭野生動物。她們不僅同動物屍體照相,還將動物的血抹在自己臉上,為自己慶功。

據稱,她們擊斃的野生動物包括北美灰熊、斑馬、非洲牛羚。姐妹倆曾一人射死一頭灰熊,莎拉羅斯還射死一隻重達1700磅的大羚羊。

父親羅德對兩個女兒的行為頗感自豪,並準備帶她們去射殺大象、河馬、獅子及豹子。他們會將填充好的野生動物屍體放在位於美國科羅拉多州家中的陳列室。

妹妹莎拉羅斯稱:“我的女性朋友都很害怕看到那些動物屍體,也怕聽到我的射殺經歷。特別是提到我用雙手將綿羊及熊的內臟取出的時候,她們覺得很噁心。”

姐姐凱蒂表示,妹妹莎拉羅斯酷愛獵殺野生動物,就像魚離不開水一樣。

作者: dxb    時間: 2010-8-3 09:35 AM

如果係比較原始部落,打獵為了生存就無可厚非,但為了自豪感而去獵殺野生動物,這行為如同惡魔
作者: bklim38    時間: 2010-8-3 10:07 AM

她们从小就被父亲灌入错误的思想,所以才会跟人有不一样的嗜好。
作者: moxfactor    時間: 2010-8-6 07:18 PM

我細個都有打獵, 不過大過明白道理後就將 .22 Remington 轉成 Nikon DSLR...  相機"打獵"仲好過...

補充下, 北美洲係比較近代歷史都仲係打獵國度, 香港大既人好難明由細到大都係在郊外遊樂既家庭既總總思想.  對當地好多住人煙少既地方既人嚟講, 唔係日日坐喺家中睇電視變肥佬(另一個stereotype), 就係出郊外, 爬山, 玩獨木舟, 打獵, 釣魚, 露營...  佢地反而對入超市買食物去BBQ既城市人覺得反感.  我地又可以用點樣既眼光睇人地呢?  唔可能要求人地學香港/東京人咁日日對住電腦/PSP打 Monster Hunter 啩?
作者: wg039980    時間: 2010-8-6 09:52 PM

杀杀牛羚都算啦,不过熊都杀啊···
保护动物应该好好保护
你估打野兔甘随便啊
作者: 煙花盛夏    時間: 2010-8-6 10:13 PM

"父親羅德對兩個女兒的行為頗感自豪,並準備帶她們去射殺大象、河馬、獅子及豹子"
他是不是傻了??還想射殺其他動物?! 又不是沒有食物 為何要殺害牠們? 獵人好玩嗎?
活動有好多選擇 求刺激的話 可以頂峰 爬山 跳傘 ......
一係好像樓上講的一樣 拿部Nikon DSLR 去捕捉他們一舉一動
作者: wow999    時間: 2010-8-7 09:27 AM

kill for fun ............why
作者: johncena94    時間: 2010-8-15 07:35 PM

cold blood
作者: moxfactor    時間: 2010-8-16 04:23 PM

其實講真, 打獵又真係幾好玩, 學識點樣射中目標只係其一, 清理屍體, 剝皮, 清內臟, 燒烤, 同釣魚差唔多.  不過我當時打既主要係小動物.  設基本陷阱都係咁.  自己既食物由自己由頭處理到放入口中感覺真係好特別.

不過.  好玩唔代表應該玩.  跳樓(base jumping)夠好玩啦, 又唔見多啲人跳?  唔係只因為害怕, 而係冇須要去咁樣玩都可以開心.  如同用Nikon打獵.  唔殺都一樣好好玩.

我覺得多啲人應該去睇下屠場內所發生既所有事, 再考慮自己點睇動物及肉類.  最少都知道發生緊咩事先.  我係知道既情況下選擇食肉.
作者: vagrancying    時間: 2010-8-21 01:07 AM

好残忍呐 这是为了什么
作者: kaneyin    時間: 2010-9-11 02:48 AM

动物食人系禽兽,人杀动物禽兽不如,人类破坏食物链,就等于自杀,甘如果有想射杀动物既人,就不如杀左自己仲好!!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0