標題: 上網識了女仔 [打印本頁]

作者: pyp    時間: 2010-9-26 05:11 PM     標題: 上網識了女仔

我岩岩係網識左個女仔, msn傾左一段時間, 我就謄粗粗約佢出黎, 我直頭約佢去睇演唱會, 點知佢又應承, 前幾日就真係出黎食飯同睇concert, 最後我仲送到佢屋企樓下tim...
唔知咁會代表咩呢? 如果你係女仔, 代唔代表個女仔對你有好感先應約呢?
話晒都第一次見過, 如果下次再約佢出黎食飯之類又應承既話, 代唔代表我有機會呢?
大家覺得大家第一次見面, 可以講d咩好呢? 又我唔想第一次見就好冇禮貌咁...大家俾d意見呀!!!
thank you!
作者: pyp    時間: 2010-9-26 11:26 PM

help help help!!!
作者: pyp    時間: 2010-9-28 09:12 PM

人呢人呢??? 去晒邊???
人地 d post 就咁多人回, 我就冇人理???
作者: alexwong777    時間: 2010-9-29 06:05 AM

謝謝分享!!!
作者: man7030    時間: 2010-9-29 11:11 AM

use your instinct
作者: pyp    時間: 2010-9-29 10:03 PM

5# man7030

廢話
作者: ~嘉~    時間: 2010-9-29 10:10 PM

幫你移去多人d ge地方la..
作者: JackyNelson    時間: 2010-9-29 10:37 PM

我岩岩係網識左個女仔, msn傾左一段時間, 我就謄粗粗約佢出黎, 我直頭約佢去睇演唱會, 點知佢又應承, 前幾日就真係出黎食飯同睇concert, 最後我仲送到佢屋企樓下tim...
唔知咁會代表咩呢? 如果你係女仔, 代唔代表個 ...
pyp 發表於 2010-9-26 04:11 AM

唔知咁會代表咩呢? 如果你係女仔, 代唔代表個女仔對你有好感先應約呢?
sorry, 我唔係女仔

話晒都第一次見過, 如果下次再約佢出黎食飯之類又應承既話, 代唔代表我有機會呢?
好大機會

大家覺得大家第一次見面, 可以講d咩好呢? 又我唔想第一次見就好冇禮貌咁...大家俾d意見呀!!!
唔係見過啦o羊~~ 重第一次 送埋人番屋企 有冇上去借toilet or 飲杯coffee

抄番黎+, only for your information
初次約會的主角應是男方,女方比較含蓄些。男方應主動提些問題引起談興。雙方要避免長時間的冷場。約會時的話題,最好是使氣氛能愉快的話題,談話的內容要求通俗廣泛,提問要短,要使對方樂於回答,也能回答。可以談工作學習,興趣愛好,生活瑣事,不要使對方茫然不知而感到難堪,更不要問一些使對方難於啟齒的問題。如遇對方緘默無反應,應該迅速換個話題。男女雙方都可有意識地作些自我介紹,包括自己家庭成員與個人愛好,特長等,但切忌自我吹噓。切莫讓它在初次約會時煞風景。髒話更不能講,否則,將被看成是對對方的不尊重,不文明,不禮貌。

約會時一定要保持開心,快樂的情緒和心境,因為約會不是上課,無須說教更不必對人格有所感召,所以話題一定要輕鬆。

如果她喜歡大發議論,你也不要打斷她的議論。不妨光做個忠實的聽眾。同時你自己也不要說一些學術性的話題。

約會時,話題最好是取村於周圍經常發生的事物,
譬如說電視節目,報紙社會版等方面的話題,
或是有關音樂,
運用自己身邊可愛的寵物像貓,狗,熱帶魚,鴿子,小鳥一類,因為談些輕鬆有趣的話題,更可拉近你倆陌生的距離。
最後最緊要帶夠錢 & 個心, 真心,個心~~ 話時話唔知我地有冇相目弟目弟

Good Luck ~~

以上純屬吹水~~ 與本論壇&本人無關
作者: 真爱难求    時間: 2010-9-29 10:47 PM

第一次果女仔睇完演唱會仲俾你送佢返屋企,機會已經有一半喇
你如果對佢有意思就要加把勁咯。。。。加油~~十卜you
作者: km8000    時間: 2010-9-29 10:49 PM

pyp 發表於 2010-9-26 05:11 PM
鍾意就上啦.........
作者: cck_my    時間: 2010-9-29 10:53 PM

幫你移去多人d ge地方la..
~嘉~ 發表於 2010-9-29 10:10 PM
移一移就即时有人回应
作者: ~嘉~    時間: 2010-9-29 11:16 PM

11# cck_my
e庶乜專家都有嘛

1#pyp

http://www.tvboxnow.com/thread-873693-1-1.html
作者: cck_my    時間: 2010-9-29 11:49 PM

11# cck_my
e庶乜專家都有嘛

1#pyp

http://www.tvboxnow.com/thread-873693-1-1.html
~嘉~ 發表於 2010-9-29 11:16 PM
仙家仲多 呢度就有一个

1# pyp
入正题先:

唔知咁會代表咩呢?    代表你有机会

如果你係女仔, 代唔代表個女仔對你有好感先應約呢? 肯定有好感

話晒都第一次見過, 如果下次再約佢出黎食飯之類又應承既話, 代唔代表我有機會呢? 当然大機會

大家覺得大家第一次見面, 可以講d咩好呢? 随心所欲,大家舒服就好

有缘千里能相遇,珍惜眼前人,加油!
作者: ❤雯の星❤    時間: 2010-9-30 06:15 AM

嗯嗯,系

又應承,應該冇問題

無意見
作者: SweetLemon    時間: 2010-9-30 07:28 AM

人呢人呢??? 去晒邊???
人地 d post 就咁多人回, 我就冇人理???
以家有咁多replies出来講下嘢啦,有没约第二次呀?
作者: km8000    時間: 2010-9-30 07:07 PM

以家有咁多replies出来講下嘢啦,有没约第二次呀?
SweetLemon 發表於 2010-9-30 07:28 AM
睇個樣都係大結局
作者: JackyNelson    時間: 2010-9-30 09:53 PM

睇個樣都係大結局
km8000 發表於 2010-9-30 06:07 AM
大結局  你意思--->大被同
作者: km8000    時間: 2010-9-30 10:15 PM

大結局  你意思--->大被同
JackyNelson 發表於 2010-9-30 09:53 PM
諗咗去邊.......
作者: JackyNelson    時間: 2010-9-30 10:19 PM

諗咗去邊.......
km8000 發表於 2010-9-30 09:15 AM

年少氣盛
作者: km8000    時間: 2010-9-30 10:20 PM

年少氣盛
JackyNelson 發表於 2010-9-30 10:19 PM
幾十年前的 jacky .......
作者: JackyNelson    時間: 2010-9-30 10:24 PM

幾十年前的 jacky .......
km8000 發表於 2010-9-30 09:20 AM
幾十年如一日
作者: km8000    時間: 2010-10-1 12:40 AM

幾十年如一日
JackyNelson 發表於 2010-9-30 10:24 PM
有心無力.......
作者: JackyNelson    時間: 2010-10-1 01:32 AM

有心無力.......
km8000 發表於 2010-9-30 11:40 AM
請尊重 LZ
作者: JackyNelson    時間: 2010-10-1 02:31 AM

自己一定在乎自己的自尊,但你的自尊在別人眼裏根本不算什麼。
cammy8080 發表於 2010-9-30 12:51 PM
not 自尊, is 他尊

慢慢的。你就會知道。太在乎了,太認真了,就是失去
作者: kimmi8k    時間: 2010-10-1 02:39 AM

pyp dear, do not surround yourself with too much worries and make yourself so tensed up. Present your real self and do your best. Honesty, is a good quality, and do what a guy gonna do. Be a gentleman and the chemistry will take care the odds. Did you not know that God created Adam and Eve with a special chemistry..if the chemistry clicked it will worked out. Don't try too hard, just present your best.

Living within disguised is tedious, very tedious body politics eh. Body Politics are often very complex and difficult to work with. Sadly it is an art that is learned only with time and experience.

If you did your best, that's enough, just be yourself.

good luck brother

作者: kimmi8k    時間: 2010-10-1 02:51 AM

慢慢的。你就會知道。太在乎了,太認真了,往往會傷害自己。
cammy8080 發表於 2010-9-30 10:43 AM
I agreed totally

The Art of Body Politics are acquired through the times of seasons...it is learned on the voyage ..

作者: blueocean    時間: 2010-10-1 06:27 AM

慢慢的。你就會知道。太在乎了,太認真了,往往會傷害自己。
cammy8080 發表於 2010-10-1 02:43 AM
cammy, when can I take you out for movie ar??
作者: km8000    時間: 2010-10-1 10:23 AM

not 自尊, is 他尊

慢慢的。你就會知道。太在乎了,太認真了,就是失去
JackyNelson 發表於 2010-10-1 02:31 AM
咁多感觸........
作者: vcliew13    時間: 2011-4-7 04:04 PM

to grow up, LOVE is one of the 因素 that help you to be more mature... 加油
作者: hahaapple    時間: 2011-5-22 10:41 PM

記住更新你們交往經過, 我們可以給意見, 好似電車男一樣,.
作者: km8000    時間: 2011-5-23 05:13 PM

pyp 發表於 2010-9-26 05:11 PM
唔使諗啦.................  上   
作者: alberttsai    時間: 2011-5-26 11:27 PM

wow樓主就好啦 我都想有呢d經歷
作者: tmedison    時間: 2011-7-12 02:32 PM

有時候男的會被女的當凱子,純粹拿你當錢包。
作者: dickydick    時間: 2011-7-13 06:13 AM

thanks for sharing
作者: chufa1973    時間: 2011-7-15 05:05 AM

顶一下,不错不错....

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0