標題: 邊個牌子android機最好用? [打印本頁]

作者: sweetcherry    時間: 2013-6-8 09:38 PM     標題: 邊個牌子android機最好用?

我係用開iphone既, 依家想換部android機, 都驚會用唔慣, 想知邊隻牌子會好d呢??
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-9 01:02 AM

個人推薦HTC 可以去試下實體機才決定買不買
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-10 06:03 AM

htc最易用,個介面係htc自家研發的,其他手機冇
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-10 06:55 AM

個人推薦HTC 可以去試下實體機才決定買不買公仔箱論壇! v) p) ~& B$ \8 e% w0 e4 z8 Z
kennethchia916 發表於 2013-6-9 01:02 AM
公仔箱論壇# D, Y& d' S1 W% {8 i1 d7 L
咁htc既話邊部好呀?@@
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-10 06:56 AM

htc最易用,個介面係htc自家研發的,其他手機冇公仔箱論壇' n. ~/ q9 o5 i2 G% x3 a) u1 \5 y
鬆餅人 發表於 2013-6-10 06:03 AM
; c8 n6 L, F$ f0 |( W! l我睇過廣告好似話係叫htc sense?
' C0 Y8 Y! }: M; V1 A不過htc邊部好?
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-10 08:07 AM

( A2 @# h! `7 p# ~
我睇過廣告好似話係叫htc sense?www3.tvboxnow.com3 `" p8 M- @" q4 c: u1 b) {
不過htc邊部好?
- O3 U5 q/ ]- o! GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。sweetcherry 發表於 2013-6-10 06:56 AM
) A6 W& C( z: k# n, _www3.tvboxnow.com係呀
* R1 I. _" }1 \5 \依家梗係買one啦, 呢部近期大熱
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-11 12:05 AM

7 n" H4 Q8 L0 P6 h" H- L咁htc既話邊部好呀?@@
* x. f' i6 Z% Usweetcherry 發表於 2013-6-10 06:55 AM
, y  s. v5 P. T" J
【new one】或者【蝴蝶】  我正在用new one 弟弟用蝴蝶,快樂使用中。。。
作者: raif    時間: 2013-6-11 12:30 AM

HTC One
作者: 9時16分    時間: 2013-6-11 01:10 AM

公仔箱論壇# p$ ?9 L5 R% R, r: H! c4 c% c
【new one】或者【蝴蝶】  我正在用new one 弟弟用蝴蝶,快樂使用中。。。www3.tvboxnow.com/ r) D6 \! Z2 A$ V4 u
kennethchia916 發表於 2013-6-11 12:05 AM
& Q+ i8 E6 T2 J4 a' E; L公仔箱論壇我E+都用緊NEW ONE, 真係好正公仔箱論壇2 j2 Y# `6 [$ l, a3 _
不過香港都有蝴蝶咩???
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 06:13 AM

2 N5 t- ^* q2 \1 ^tvb now,tvbnow,bttvb我E+都用緊NEW ONE, 真係好正
# _- s5 Q. E1 r  s  |不過香港都有蝴蝶咩???公仔箱論壇6 V& P% Q3 b( J" d
9時16分 發表於 2013-6-11 01:10 AM
: E2 @3 Q: e# _1 M$ s: `3 ^
有報導話HTC考慮緊係香港出butterfly lte或者2!
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 06:29 AM

' M/ ?9 q" X' ?  }TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。係呀TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& Q$ i) `( y+ @) Z8 E7 l3 s0 Z
依家梗係買one啦, 呢部近期大熱TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2 C/ B2 P- b3 Q9 V/ M( A8 `* K8 w( F
鬆餅人 發表於 2013-6-10 08:07 AM
, w; v% z$ h, J' P8 x" Z5 lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個個都話one@@7 Y5 Y% F, k+ w/ ~, W
我search左個款睇係幾靚仔, 咁如果呢部同3星既s4比邊部好d?
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 06:31 AM

+ {- b# |2 ~' \: gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。【new one】或者【蝴蝶】  我正在用new one 弟弟用蝴蝶,快樂使用中。。。tvb now,tvbnow,bttvb9 [- K* s) C2 A. Y! }5 k
kennethchia916 發表於 2013-6-11 12:05 AM
9 b3 u9 Y1 l$ S1 L0 N$ w
蝴蝶個款睇落都好靚喎不過我更加鍾意one多d
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 06:52 AM

4 c; X6 g6 s8 A7 M4 Q" MTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。個個都話one@@
8 ?% D0 ?% e5 Q+ F* f; Z公仔箱論壇我search左個款睇係幾靚仔, 咁如果呢部同3星既s4比邊部好d?' X" @' W9 V1 M% z3 e3 x
sweetcherry 發表於 2013-6-11 06:29 AM
- ~; `3 N; B/ x7 x
我無s4唔清楚, 不過我聽講s4有好多問題公仔箱論壇8 c4 F7 c/ C3 x' D8 ?/ l5 I, u
你去實際試下兩部機先囉, 我就鍾意one多d, 金屬機身有質感同襟用好多
作者: 你還好嗎    時間: 2013-6-11 07:08 AM

android機當中,我覺得htc做得最好,佢既介面有好多功能係方便過其他手機公仔箱論壇' D# e& N9 j) d5 o9 y& V
特別係近期既one更加有誠意,zoe動態相薄都好好玩
作者: 晴天陰天    時間: 2013-6-11 07:23 AM

# _% q6 D' ]. n. _www3.tvboxnow.com我無s4唔清楚, 不過我聽講s4有好多問題tvb now,tvbnow,bttvb  C( k7 @' r' F! Z8 A- E
你去實際試下兩部機先囉, 我就鍾意one多d, 金屬機身有質感同襟用好多. N! L" [% E2 \, [: a2 c
鬆餅人 發表於 2013-6-11 06:52 AM
tvb now,tvbnow,bttvb2 c7 d! t9 r# @
yes!我開頭都諗緊one定s4,最後都係買左s4,用落先知好多問題www3.tvboxnow.com% V. L6 G, u' Y' D* P, x
例如傾陣電話都熱到咩咁,玩game又會lag
作者: 鬆餅人    時間: 2013-6-11 07:40 AM

" r# j$ |3 _6 l! wyes!我開頭都諗緊one定s4,最後都係買左s4,用落先知好多問題+ c7 j9 Q! b! q1 O2 Q( P! s; u
例如傾陣電話都熱到咩咁,玩game又會lag
( {* l; \- {2 m4 `$ O. ITVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。晴天陰天 發表於 2013-6-11 07:23 AM
" M1 ?. O( V7 O2 r" ktvb now,tvbnow,bttvb我有d fd都咁講, lag應該係因為free ram唔夠啦, 聽佢地講得返7xx mb, 太食ram喇
作者: sweetcherry    時間: 2013-6-11 08:16 AM

5 @& W& d1 u5 t1 R* l我有d fd都咁講, lag應該係因為free ram唔夠啦, 聽佢地講得返7xx mb, 太食ram喇* x  O8 P! u0 Z5 V; b1 o' O
鬆餅人 發表於 2013-6-11 07:40 AM
tvb now,tvbnow,bttvb, ~. b4 \  ]) L" {, n6 d& D; l
傾電話都過熱?!小心燒左喎@@
作者: 晴天陰天    時間: 2013-6-11 08:30 AM

燒都事小, 最怕係爆炸咋, 早排先有單3星手機爆炸
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-12 03:47 AM

2 n: w! Z7 D$ f# O; Y, Y6 R  K- p
蝴蝶個款睇落都好靚喎不過我更加鍾意one多d
. v5 B* R1 o# ^2 E* Nwww3.tvboxnow.comsweetcherry 發表於 2013-6-11 06:31 AM
+ i- d  o5 P: D: M9 N2 {
one實在太有魅力喇 一見鍾情 第一眼看到它的機身設計 amazing 全新體驗
作者: kennethchia916    時間: 2013-6-12 03:50 AM

燒都事小, 最怕係爆炸咋, 早排先有單3星手機爆炸
* m! q& i/ e# L) Nwww3.tvboxnow.com晴天陰天 發表於 2013-6-11 08:30 AM
% K& ~+ V) x1 P. ?6 C: C7 J( u我朋友還簽了兩部S4 (計時炸彈)

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0