標題: [翻唱] 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily) [打印本頁]

作者: treekc    時間: 2013-10-7 02:14 AM     標題: 黎明 - 對不起 我愛你 (致Kily)

Kily :www3.tvboxnow.com- |* x* C: a4 W* D6 H, O7 E4 E6 i
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!
6 i5 F( x- J, c  N7 kwww3.tvboxnow.com不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題,而係首歌音樂實在太平,好難唱到個感覺~
) M, ]" e# H0 f. }www3.tvboxnow.com我試左好多個唱腔出來既效果都非常唔好,依家依個算係叫做最滿意架喇,希望無令你失望啦www3.tvboxnow.com! _; P: [* U, X, D2 @
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 W" G$ {& Y' V: m# [! J
希望各位評一評我可以點唱到更好,因我硬係覺得爭緊D野....但又唔知係乜>_<. b4 W) X$ a9 A
最後....多謝收聽^^8 Q- w+ B+ w; v( Y
tvb now,tvbnow,bttvb% R6 d& C* B9 c. S, h  x# o# K
https://app.box.com/s/1h9x6c35f2x8xegbr7ittvb now,tvbnow,bttvb) R% J7 R8 ^: c1 {) o/ B) _

4 ]: }6 r* {( |tvb now,tvbnow,bttvb對不起、我愛你' L' P. V; b& K; B  d1 E' ?
作詞:向雪懷# S3 B$ X7 ]5 u( s
作曲:盧東尼  ^( u3 J0 A4 i, C: N7 K. n1 d
編曲:雷頌德www3.tvboxnow.com. a' S3 P5 u+ q& e0 A' d/ y- [- ~* z# H

- m" X$ O) [: I多麼想用說話留住你 心中想說
& I' K1 q/ h1 L, z一生之中 都只愛你 為何換了對不起www3.tvboxnow.com7 m* `$ D! A" }; Q
公仔箱論壇/ {5 I( C0 O/ P0 U
*今天分手像我完全負你tvb now,tvbnow,bttvb. q! M) |( Q6 v  C$ y% ~% |
 這傷痛盼望輕微 望你漸忘記
& r2 n5 T" g: s6 ?5 S1 iwww3.tvboxnow.com 我每日也想著你 靠在這街中等你公仔箱論壇, P  Y$ b- H: V& f
 遙遠張望 隨你悲喜 視線人浪中找你tvb now,tvbnow,bttvb6 a0 p. s$ v- @6 n
! a. Y" s4 H* R9 ?5 n1 f' Z, ?! z
 行近我又怕驚動你 我又怕心難死
; I, E& z' ]& {2 p) y) Ewww3.tvboxnow.com 立定決心以後分離 一生裡頭公仔箱論壇: ~/ K% c8 s, U
 誰是我的心中最美 往日的你*
$ ]& v( |. q% n: V; d* E, }# c6 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
2 J' \* u" W0 X0 [6 L4 |Repeat *

作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 02:38 AM

7 W6 ~) t$ |7 M/ l8 tTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
Kily :www3.tvboxnow.com0 ^) w" g& s7 g6 F) l0 [- Q9 y
你咁俾面點歌,我當然要唱過你聽啦!!>www3.tvboxnow.com( i( ~8 u" n3 Q* j& l/ V" P3 ?
不過首歌超級難唱,並唔係因為佢既音色、音域問題, ...
0 \8 v% d/ i5 L% k& I4 `8 \treekc 發表於 2013-10-7 02:14 AM
( R# U9 B; u, l6 k0 Y1 }0 ^- `tvb now,tvbnow,bttvb好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~1 P+ I. N' F; H# i
唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc
作者: la..lala^0^    時間: 2013-10-7 06:52 AM

um ...% W9 m9 L% L# @* y# P3 _
tvb now,tvbnow,bttvb4 R# k: C. R/ u* ~! ~8 z( O
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果
/ E, |0 F1 Q  g! w/ V% a, Z3 }就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。tvb now,tvbnow,bttvb) t# ]0 t) T$ q; d: [
然後自己 聽返下個錄音。tvb now,tvbnow,bttvb  q4 R" u' h  F2 R
www3.tvboxnow.com  D+ _+ a8 j9 y
再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
8 \- ~* m1 H& T( s) ntvb now,tvbnow,bttvb用嚟 唱 個 最終版咯 0.0...
作者: ~劍全~    時間: 2013-10-7 08:11 PM

我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.www3.tvboxnow.com: x# P2 e" V/ k1 O. [
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好
作者: treekc    時間: 2013-10-7 08:42 PM

3 \# n% x" G& X  a" H; |% ptvb now,tvbnow,bttvb好嘢~~~~有歌收,先多謝kc~~~
4 X! T" D: J7 w, H- F4 ^3 c. ~3 @公仔箱論壇唱得幾好聽呀!!把聲都係咁好聽,同埋幾有感情,係小咗啲起伏啫..整體好聽呀!!support~kc8 ]# F" X. {% B, a, T! E
kilykilyk 發表於 2013-10-7 02:38 AM
* t5 e. A7 S" m  }! y% \公仔箱論壇www3.tvboxnow.com2 a! L0 b6 N& I9 s2 ~
確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<1 N  B- P- b9 v  Y: |- p$ r, h

8 |. h( N$ s8 }! \
um ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* t& T& u6 Q6 f1 G
tvb now,tvbnow,bttvb3 m5 z, L0 h, ~9 w0 n1 T
你試下 第一二次 唱嘅時候 唔好咁介意 出嚟個效果
7 p7 h  f4 T6 t! s( d+ m5 Cwww3.tvboxnow.com就 放膽去唱, 放曬D 感情 啊, 之類 唔知乜 落去。
( P( Y9 S9 f  M) Dwww3.tvboxnow.com然後自己 聽返下個錄音。
7 Q" {( v+ [& W8 q9 H公仔箱論壇
' x* h+ f. `: W$ q0 ]/ |2 gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。再從 個錄音 裏面 搵D 自己 接受到嘅嘢, 覺得ok 嘅
; c' @1 J2 ]# i8 w( Y( E! k4 s$ ~www3.tvboxnow.com用嚟 唱 個 最終版咯 0. ...* M7 R* A0 O6 V1 S
la..lala^0^ 發表於 2013-10-7 06:52 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 i' f! t; P+ F) a" {. t- |
公仔箱論壇/ O3 l5 i7 x: T0 h
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!
% p  q5 g9 w9 s) x: B( j; i& V) \tvb now,tvbnow,bttvb再有建議記得話我知啊!!!!!  Y' }# H# y; B4 h: G- \! ?  A

- ^& F9 ~' _! o0 g* I  N
我感覺今次你為咗遷就首歌,故意將聲線壓得低沉.tvb now,tvbnow,bttvb9 {0 D) |! c/ U$ r5 s* r
我覺得你應該要再放鬆聲線去唱,同再加多啲感情落去,咁唱出嚟效果會比較好, y) }9 K# |4 t
~劍全~ 發表於 2013-10-7 08:11 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; t5 y  o( f; D) ]/ P/ j
tvb now,tvbnow,bttvb0 z- ^' E) S2 l" `: Y: {
其實....我好有衝動自己走去將首歌升高1KEY!!!T_T.....不過最後都係忠於原唱....HAHA!!!
作者: kilykilyk    時間: 2013-10-7 11:25 PM

' p3 v7 X) z! twww3.tvboxnow.com
2 D% m. p0 T1 O7 o( r- ~確實係無乜起伏,攪到好悶咁,所以其實唱依首歌,音真係唔難唱,但要唱得好聽係超...............級難!!!!希望你唔好介意啦>.<
2 W4 V5 U( W# P/ y' lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。tvb now,tvbnow,bttvb: j1 E0 w% |: u

7 {4 J2 T4 @3 ~$ D) C- M# j" ?tvb now,tvbnow,bttvb; o% y& J: D2 ~
有道理! 我返去試下先!!! 多謝!!!!
' ]5 l: M& s( T( Q) M8 E再有建議記得話我知啊!!!!!
3 x5 L8 ]/ z7 m& U8 @+ [* _www3.tvboxnow.com
3 d% k% S; @# }! d& {# W' rtvb now,tvbnow,bttvb
  N: s* i/ u; G# P( F& `www3.tvboxnow.com- Z! {6 g" U" l' Y2 S* K
其實....我好有 ...www3.tvboxnow.com- o, \: j+ \3 s/ S3 x) d2 v2 R
treekc 發表於 2013-10-7 08:42 PM
- `& r8 E6 _, I- ]- i/ XTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我好鐘意呀!!多謝KC送首歌比我

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0