標題: [翻唱] 夜夜夜夜_音域涯邊了 [打印本頁]

作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 08:05 PM     標題: 夜夜夜夜_音域涯邊了

2 }% B+ V  U' ^) r9 Twww3.tvboxnow.com4 q. U# u  A& e( y* e2 J6 s
[youtube]bpjeKFCyZ1E[/youtube]www3.tvboxnow.com/ G" L( _: C2 B- V! T
8 a4 V$ h  g3 O

8 j# F7 X- F. \  JTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。作曲:熊天平       填詞:熊天平
& D3 M( }9 ~! W& Y. Q. T3 Gtvb now,tvbnow,bttvbwww3.tvboxnow.com" v4 q8 G* d% d8 [0 o+ {+ L
想問天你在哪裡我又想問問我自己
  L( u: G5 k2 l) m, N. v2 Etvb now,tvbnow,bttvb一開始我聰明結束我聰明 tvb now,tvbnow,bttvb# t+ q; {% Z  v
聰明得幾乎的毀掉了我自己
  m( {- G* n( T2 DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。想問天問大地或者是迷信問問宿命 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 c% y* X( ?+ ?" H. F3 I
放棄所有拋下所有 ! }+ ^( X  y5 u
讓我漂流在安靜的夜夜空裡 8 K- R% C% r+ K" h
你也不必牽強再說愛我 9 p) l" p1 n+ |2 Q. G0 s
反正我的靈魂已片片凋落 $ K' i: R9 X2 F& W& }2 y. ?
慢慢的拼湊 慢慢的拼湊
2 c% ~1 }* W# h! @# W- ?- J# I" C4 x5 L公仔箱論壇拼湊成一個完全不屬於真正的我
+ y! h: P; Z, [0 R1 x" H8 Ewww3.tvboxnow.com我不願再放縱
3 k. @  q2 ^  j8 n9 u我不願每天每夜每秒漂流 tvb now,tvbnow,bttvb1 _- O; T/ T$ W& M. _9 L6 U( T
也不願再多問再多說再多求我的夢
作者: pinaroo    時間: 2013-11-3 08:41 PM

本帖最後由 pinaroo 於 2013-11-3 08:48 PM 編輯 5 @. h8 J9 r8 G" v0 |. n

f3 c* E' L+ g* [9 F# b8 V公仔箱論壇cfuwai 兄公仔箱論壇5 x' E2 j9 ]8 n. |. Q7 y' W8 E9 R
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 J, J" w% q) J( |* M
標題你巳講晒.
" N1 b8 f/ I; E公仔箱論壇
  H  Q( s& s+ K- Z% y; gtvb now,tvbnow,bttvb下次再聽你的靚聲.
/ R, _8 J; H8 J9 _8 I3 G2 LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
+ h' I, ^- z& b+ \7 U3 j  Y呢首歌唔啱你唱.% ?4 S. w6 z  Q" L

/ Z% B9 i0 R4 Y" q8 s0 L# ytvb now,tvbnow,bttvb有時唱歌唔好太免強自己.
8 g& v! b* q' l公仔箱論壇
. L; t" F  L) D# Z3 Z' \公仔箱論壇

唱得自己舒服,還更重要.

% N* ~1 t* v0 z& P請繼續支持本論壇.公仔箱論壇4 `$ h' F+ `' B* ^/ w
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。4 b2 a0 h  T3 w0 s2 w" _
努力呀.支持你
作者: ~劍全~    時間: 2013-11-3 10:17 PM

雖然今次 cfuwai 唱得有啲勉強,不過都唱得唔錯.
% R, u. _0 K3 a% {( Y# f. Y( P( K5 Y* @$ A) L0 a% _
期待你下個作品!!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 10:17 PM

哈~~~!歌是冇問題的,不過key就唔啱我,不過我喜歡音域涯邊的快感呢!
作者: blackpig936    時間: 2013-11-3 11:14 PM

本帖最後由 blackpig936 於 2013-11-3 11:15 PM 編輯 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' T8 F* ]9 c0 x1 ~, o0 R6 C
tvb now,tvbnow,bttvb, K9 z8 T+ d. n) S, H; W
係勉強咗少少,但呢首歌唱到己經唔簡單啦!
7 b3 k4 ~0 N& L9 ^6 ~* c- t5 H3 @1 R/ S! L' m. {6 u& Z
亦冇點off , 只怪首歌真係太難唱!
. ~, C  c: K. o% |
. n5 o, I; X" [7 Pwww3.tvboxnow.com下次唱首冇咁難嘅好D……anyway 加油 !
作者: cfuwai    時間: 2013-11-3 11:25 PM

5# blackpig936
* ?7 j9 `% E  @8 g, Z公仔箱論壇2 B) y7 y* U9 t8 k- v: Y
係我貪玩吧!其實男聲原唱易唱好多,不過唔好玩,所以用女聲"梁靜如"個版本唱,好玩好多呢!
作者: kitgorgor    時間: 2013-11-4 11:55 AM

我耐不耐都好喜歡向難度挑戰下,我覺得這首歌咁唱法有的位個dfeel好鬼正。,列如2:10 個段,好震憾下。。support support!
作者: kilykilyk    時間: 2013-11-4 06:22 PM

一開始入歌個feel已經勁正,好like爆位..真係好震撼,用好rock聲音唱出這首歌真係好吸引,
- u  f* e6 `- L0 }! _0 t/ F. utvb now,tvbnow,bttvb雖然高音位有小小免強,但整體感覺真係非常好,very good~~~
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:07 PM

7# kitgorgor
# F; s& K5 u' D2 A1 ^! \tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇( e+ L! w' z% E5 n8 O8 k
4 q0 d& @2 S$ j1 n$ R9 y
我地d玩唱歌的人,又唔洗同比錢買cd聽歌的聽眾交代,始終可以衰得起,咁既然衰得起就梗要唱自己鐘意d歌啦.
7 h# ]+ _0 a$ h/ S4 M! I5 ^+ J
6 E. D. C' v' j# }放歌都唔一定要每一首都袛有讚的嘛,分享下一首歌自己的唱法都可以係樂事黎架.哈~~~!
作者: cfuwai    時間: 2013-11-4 09:08 PM

8# kilykilyk
, L! o- C. N% v8 b0 owww3.tvboxnow.com
5 B2 z  H2 A, `. V3 x- Htvb now,tvbnow,bttvb
  D8 y  m3 H- k5 p公仔箱論壇哈~~!我都覺得差極都有小小譜的.

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0