標題: 法比加斯隊長之才 , 法比加斯隊長之才 [打印本頁]

作者: woodstock1221    時間: 2008-4-20 05:12 PM     標題: 法比加斯隊長之才 , 法比加斯隊長之才

今季阿仙奴領隊雲格委任加拿斯作隊長,可惜呢位法國球星並唔稱職,尤其効球隊對伯明翰打成二比二簕比賽,完場之後加拿斯眼濕濕唔肯離開球場,仲傻更更坐冲効個中圈度郁都唔郁。如果唔係雲格喝佢返入更衣室,加拿斯都唔知坐到幾時,因此雲格認為加拿斯並唔適合擔當隊長,來季好可能革除其隊長職務,改由中場指揮官法比加斯擔正。  

加拿斯衰情緒化

法比加斯一向以頭腦冷靜見稱,効場內好少見到佢有過激動作,況且法比加斯係球隊必然正選,搵佢做隊長就最好不過啦!對於撤換隊長簕消息,雲格接受訪問時就話今季餘下賽事都係由加拿斯擔當隊長。至於來季係唔係改用法比加斯,咁就要同其他桝練商量過之後先至有決定。

另外,今季表現大熟大勇簕法米尼亦都係候選隊長之一,不過佢到目前為止仲未肯同球隊續新約,來季仲係咪儁力阿仙奴都係一個疑問。  

真人騷自然流暢

講開法比加斯,最近佢就同美國「一剔牌」合作拍冲段真人騷,片段講述佢簕日常生活以及點樣畀雲格睇中。據報法比加斯効鏡頭前面唔單止動作自然,對白仲啷啷上口講得鬼咁流暢,拍攝期間就連工作人員都讚呢位西班牙靚仔球星有演戲天分。  

http://football.on.cc/football/new/20080420/fbnewc0153x0.html

作者: kiko88    時間: 2008-4-23 01:42 AM

法比加斯...真正的天才。
作者: chenseon    時間: 2008-4-23 11:03 AM

Genius + got a fresh thinking...
He is only the one who can be Arsenal captain in the future...
作者: van_pussy    時間: 2008-4-23 09:40 PM

bt i do tink currently cesc cn b da captain 4nw...he motivated da team wen v r goals bhind...n sav our day 4countles times...his leadership n da way he plays in da midfield,i cn say is as gd as viera
作者: jacksonkua    時間: 2008-4-23 09:43 PM

哈哈!睇来呢度在坐每位都希望小法可以做队长。。。
作者: wewa82    時間: 2008-4-25 03:37 AM

法比的確係天才 但係我覺得做隊長太早了
k.toure會較合適吧
作者: jacksonkua    時間: 2008-4-25 01:27 PM

原帖由 wewa82 於 2008-4-25 03:37 AM 發表
法比的確係天才 但係我覺得做隊長太早了
k.toure會較合適吧
wewa82兄都遘得啱!
虽然两位都有资格做队长,
但如果俾Toure做,
我o念冇人够胆反对。
因为佢都算係阿仙奴嘅Senior球员!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0