標題: [翻唱] 劉美君 《最後一夜》 [打印本頁]

作者: Evelyn.    時間: 2015-6-8 12:11 PM     標題: 劉美君 《最後一夜》

6 k1 o& C3 [6 H: q7 [3 V公仔箱論壇
" n* f, U7 b1 rwww3.tvboxnow.com劉美君《最後一夜》
/ _( U& h) @0 a) ~3 d
0 g: B0 [3 r* k$ P# \8 U
* w! e# O& n' K1 |0 ]. w# ?tvb now,tvbnow,bttvb
; a' H( X% r* U0 _- c大家好!  很久沒有放歌。我也來翻唱劉美君小姐的《最後一夜》, 今次自己錄歌做埋個片。哈哈,希望我上歌個格式o岩啦,因為我經常出錯擺烏籠 。這歌,多謝您們收聽,謝謝版主 ,謝謝眾歌友, 謝謝大家!公仔箱論壇; N+ G9 B" l" F* _

8 R) b" t- {7 k3 U4 J/ L/ h5 e: U) E5 p
[youtube]FqZiFbxlHn4[/youtube]3 k6 Y% q7 O" ^& X% i/ u2 \' b

+ s; A& {0 s. D7 e% Y/ Lhttps://youtu.be/FqZiFbxlHn4www3.tvboxnow.com+ G. I$ d1 W& s; t
  A# X- I: j5 l0 C& }2 \! d6 s

1 h% i1 F) M8 L4 z- P* ~$ j. D《最後一夜》www3.tvboxnow.com7 l$ A# n# G3 N% u
作詞:林振強
8 H7 U- t5 T( H8 _9 x0 j1 M公仔箱論壇作曲:T. Hendrik / K. Van Harren /M. Applegate
2 o* c! C2 h1 q; y8 W編曲:亞里安
公仔箱論壇" c2 K, T1 Z8 I0 j7 Q# Q

5 v9 D# F) a6 Q( A放低 願你把身體放低
: x" f6 j8 x% \8 E( T縱使 沒法把心窩放低

8 o! |' E9 ~! t  c- ^9 Ltvb now,tvbnow,bttvb再伴我一晚 讓記憶添一分美麗TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" J4 c. K$ e1 N# c) I
最後這一晚 就快消逝
6 o$ d3 I- {7 [; I
www3.tvboxnow.com5 A7 o: x8 Z2 }; ?; v! j
*以後未來是個謎
$ `& U' E/ _' V$ w. Gtvb now,tvbnow,bttvb不必牽強說盟誓* E+ I% G  U1 N
難料哪夜再一齊TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。* O, v# N2 s2 Q2 t
Let me touch you one more night

# g+ d. q; I9 T& V% N' x$ I" CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 公仔箱論壇1 F$ ^6 N' D* s
以後未來像個謎
) ?% Y! I6 v. n- s+ D$ \) CTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。只知愛你(愛你)愛難逝
1 U( x. ]# }1 {  ?5 }公仔箱論壇無論有沒有將來tvb now,tvbnow,bttvb3 P" m3 x7 x" h8 K8 P$ O; u
Let me hold you one more night
tvb now,tvbnow,bttvb$ l! S% t2 i: Q, w( S
tvb now,tvbnow,bttvb7 M; r; p5 m2 ~  Z% z. |
徹底 讓愛火燒得徹底TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- ~9 h7 I5 U% }4 o9 T
縱使 沒法可相戀到底tvb now,tvbnow,bttvb! T$ s: r  o& Y8 e! O% n6 t+ r
你是我所愛 就算交低一堆嘆喟tvb now,tvbnow,bttvb: K$ \+ d+ ^5 h
你是我一切 就算消逝
tvb now,tvbnow,bttvb  S3 A& G* n: N1 M! z! d" O7 H

% e3 l# b0 ^7 l" P
7 K( ]! e5 C( Qwww3.tvboxnow.com重唱 *,*7 B( @9 y' E9 H& x$ H& M0 F6 ]

作者: pinaroo    時間: 2015-6-8 04:23 PM

: `* C( x" L" Utvb now,tvbnow,bttvb+ O' q. y9 Y1 }7 j

唱得好好.一陣先講.

7 o( v& U& L% S! X: X, VTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

希望我上歌個格式o岩啦

tvb now,tvbnow,bttvb* f$ [# ~! y2 A6 m; S- {- J0 M( h

格式係有小小錯.

# p, S% Q5 V: T

唔洗寫  [翻唱] 劉美君 《最後一夜》

- W3 g5 H" u1 D6 @7 B

同 Youtube 插入係咁 FqZiFbxlHn4

) F8 b- N! B" T0 r6 o( ?公仔箱論壇

因為我經常出錯擺烏籠

公仔箱論壇7 v: X8 _$ r& b

唔緊要,反而可愛.

; Y0 g: n" `4 l1 p+ H4 o! atvb now,tvbnow,bttvb

我只係 想妳唱大聲小小,俾多啲力.

TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- B9 \1 y8 h7 W# L7 `4 \

其他 非常好.

4 q5 F" P, W3 t3 HTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

順暢,groove 好,Ad Lib 加得好好.

+ K8 |" `3 z5 d& K

成首歌唱得,有感情.

' M3 _+ I1 q5 }  `! Z# t

係 加多 小小 起伏 就 非常完美.

: s) K% r8 V4 C) y8 U* a+ gTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

但小心過火,因為現在巳 非常好.

- p( }. _  B8 s; |& J6 p( _7 r

妳先去開個活動帖.再有新歌就加上去.

) @- _# B- ?& |) I0 }3 F/ w

[音樂唱作區] 第一屆 個人演唱會 活動

公仔箱論壇, t! l, T9 @; ?" S2 Y6 U/ a$ i4 s0 ^

多謝妳的分享.

tvb now,tvbnow,bttvb) P9 c, o. Z1 r8 Z" I! I

請支持本論壇.

& o4 A4 [& \0 }9 GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。

努力呀.支持妳.

作者: Evelyn.    時間: 2015-6-9 10:10 AM

P版主:
/ S( r0 e/ A' V/ w5 I5 ~tvb now,tvbnow,bttvb公仔箱論壇3 R+ A" p' i; F0 }% A; n! g) {
您好! 首先,我好多謝您黎聽我唱歌,仲給我好多寶貴意見仲加埋您既鼓勵! 感謝啊!我會繼續努力,希望可以再唱好d就好喇!6 h; P1 f3 y" ^' T, v1 l8 _6 o( X
tvb now,tvbnow,bttvb" T1 g2 e* `3 ]
至於上歌個格式,發帖前, 我好認真睇過個格式, 仲靜靜雞望吓 kilykilyk 點做。出帖,第一行出3個格仔,我都諗左10分鍾要輸入d什麼 ,好似跟以前貼歌唔同既。哈哈,結果都係錯。 今次要煩麻P版主幫手,真係唔好意思!謝謝!公仔箱論壇9 S; ]6 t2 ~, [$ h7 h% N& q1 g- L) \/ V

% H! S1 Y3 X: C, F仲有,我想再係度多謝大家! 請您們多多指教!音樂常在!
' ]5 A; D" B7 Q- d. L5 \TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" {1 P2 T! |/ P3 i/ m8 g! Z
Evelyn
作者: ~劍全~    時間: 2015-6-9 01:47 PM

Evelyn 唱得好有感情又輕快,聽得好舒服.TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。8 e2 {, l4 y6 Z% u

, |. ^# V# D  s( P期待妳下個自唱作品!!
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-9 09:20 PM

劍全版主:公仔箱論壇) M" i3 G2 M; z* ^0 h( T
: @  k, E1 C/ b% u
您好! 我好開心您也來聽歌與留言,同樣,我感恩有您既支持鼓勵呀!   唱歌,我仍在努力中,更希望下次上歌會有進步,不過我真係要好好練習,因為好多時都覺得唱得不夠好 TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" Z  u- T- g# m. C) U3 i: Y1 {' W
+ @8 K0 c" G0 y4 c
Evelyn
作者: kilykilyk    時間: 2015-6-9 11:14 PM

Evelyn終於出歌仔唱得真夠feel,帶點sexy感覺,唱得好好聽,繼續唱好歌,頂力支持!!
作者: cyrus0613    時間: 2015-6-10 07:41 PM

多謝樓主, 聲音很甜, 希望閣下可以多點做歌, 我會等的.
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-10 10:25 PM

kilykilyk:1 g- o+ O. H+ |' U) {
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' [: H# u$ C- r6 ?8 r
您好! 我特別多謝您對我既關愛!這裡太多好歌既朋友,而您係其中一位我好欣賞 ,好鍾意聽您既歌聲 仲要每次都係靚歌分享!今次,我好感動您來留言支持我呀!在此, 再向 kilykilyk 您說聲:「謝謝!」公仔箱論壇- k  ?) S2 B$ S4 _) O" C0 \3 }9 Y
Evelyn
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-10 10:32 PM

cyrus0613:
* M& g. r: ^! h: btvb now,tvbnow,bttvb
5 x! C) {1 V) B7 c3 g您好! 很高興在這裡認識您啊!謝謝您的讚言,太過獎了! 感謝您給我的正能量!我也希望下次出歌再有您既支持。同樣,我會等的! 謝謝您!
( w$ f, y* I1 Y3 E5 n( i" ktvb now,tvbnow,bttvbEvelyn
作者: patsypatpat    時間: 2015-6-15 08:00 PM

未聽過哩首歌... Evelyn的確唱得好sexy... haa haaaaa 得好sexy!
% B7 J5 l( m# z, D( T1 x- ^support Evelyn!
作者: Evelyn.    時間: 2015-6-15 09:21 PM

本帖最後由 Evelyn. 於 2015-6-15 09:25 PM 編輯 www3.tvboxnow.com3 l4 B. D0 q( Z

6 O! X" o1 g& l1 Y1 s# f; e* X1 m* mtvb now,tvbnow,bttvbpatsypatpat:
4 I7 Z" F$ m, _6 I6 _www3.tvboxnow.comTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。" ~& b6 U6 o- V- v: e
您好呀! 很感謝您支持同給我鼓勵,好感動呀! 我是這裡新丁,唔敢四圍走四圍留言。我已聽您演繹的《等了又等》,非常動聽,演唱跟原曲一樣!patsypatpat 您好厲害哇! 請您日後多多指教!至於我唱歌,真係好麻麻,自己聽番又唔覺 sexy。其實,分享歌曲,我好驚冇人聽兼零回應,因為我怕好冷冰冰既地方,這是我的心底話。今次,有您同大家既鼓勵,我會十分珍惜和感激! 再謝謝啊!
- F4 g; T% H2 H公仔箱論壇Evelyn
作者: 忘鳥    時間: 2015-7-1 04:03 PM

這"一夜"是一種難忘的感受,在這一夜能聽到如此"一夜"的好歌,能揮走不少煩惱。
作者: Evelyn.    時間: 2015-7-2 04:35 PM

忘鳥:: `& E- o' F  B/ D9 C: e8 K, M
謝謝您來訪!很開心有您和其他歌友的鼓勵支持,大家日後要多d互動 ,有分享就會好開心!祝您快樂!
- P0 O3 I, [: G' q2 t! a7 oEvelyn

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0