標題: [新聞] 曼聯拒絕加薪續約‧C羅銅臭T恤向紅魔施壓 [打印本頁]

作者: lyanbebe    時間: 2008-6-14 07:48 PM     標題: 曼聯拒絕加薪續約‧C羅銅臭T恤向紅魔施壓

(瑞士‧紐查特爾)英國媒體稱曼聯拒絕用續約斷絕C羅與皇馬的傳聞,而在瑞士, C羅穿上一件胸前印著特殊” Champ! $$”( 冠軍!錢)文字的T恤,被認為是在向曼聯發出加薪訊息。
曼聯球星C羅納多不斷強調著他的“皇馬夢想”,然而,在不少專家看來,這是C羅的“發財夢想”。假如去皇馬,C羅能得到傳說中的20至30萬鎊週薪,而即使留在曼聯,他的顧問們也相信為了毀滅西班牙人的企圖,曼聯至少會給C羅加薪到15萬鎊(約96萬令吉)。
在英國媒體看來,C羅這是赤裸裸地向曼聯、或者還包括皇馬發出的信息: 冠軍,錢!《每日郵報》評論道:“可能這是告訴曼聯,給他15萬鎊週薪就能讓他遠離皇馬。在法國南部海邊度假的費爵爺會做出什麼反應?”
也許曼聯的反應是C羅不願意看到的,根據《每日鏡報》的報道,曼聯仍不打算與C羅談續約。一位老特拉福德內部人士解釋說:“弗爵爺和總裁大衛‧吉爾在這個問題上的觀點是一致的:一份合同是有效的、合法的留住一個球員的文件。”
“如果你每隔六個月就要求續約一次,那麼上一次續約還有什麼意義?因此在C羅的問題上,不會有新合同給他。”

作者: peterpan6364    時間: 2008-6-14 11:37 PM

呢條友仔貪得無厭,幾好波都係假!!!
作者: fujimama    時間: 2008-6-15 12:35 AM

可以賣得出一個好價錢的話, 由得佢去喇 ~
作者: kirky    時間: 2008-6-15 01:11 AM

一时一样,看到都气
作者: 169709394    時間: 2008-6-15 01:29 AM

反古仔!!!!
作者: altooooon    時間: 2008-6-15 04:05 AM

快 d 放拒走添啦...==!!
作者: knchung    時間: 2008-6-15 04:13 AM

if want to go... pls go........
作者: tok    時間: 2008-6-15 07:31 AM

新聞炒作o者
作者: 志志雄    時間: 2008-6-15 08:05 AM

反骨仔,镑距走啦
作者: feimiao0    時間: 2008-6-15 11:59 AM

其实大家冷静D看待呢件事,当事人都未确定走唔走,我地点解咁快就肯定佢要走而不断闹佢?

就算佢真係要走,佢之前都係帮助曼联双冠王0既大功臣,何必咁快就反面。

大家抚心自问,如果有日有咁0既机会係你面前,你又会做出什么选择?一个既可以完成儿时梦想&赚大钱0既好机会。

我係一个曼联0既忠实fans,亦唔想c罗离开曼联,但曼联既可以培养一个c罗出来,当然都可以培养另一个!所以我希望各位曼联fans平静咁看待呢件事,唔好日又闹,夜又闹。就算你真係想闹佢,都等佢真係加盟佐皇马先啦。thank you
作者: maidli    時間: 2008-6-17 01:10 AM

原帖由 feimiao0 於 2008-6-15 11:59 發表
其实大家冷静D看待呢件事,当事人都未确定走唔走,我地点解咁快就肯定佢要走而不断闹佢?

就算佢真係要走,佢之前都係帮助曼联双冠王0既大功臣,何必咁快就反面。

大家抚心自问,如果有日有咁0既机会係你面前,你又会做出什么选 ...
怎样都好
我相信MU的球迷都多他没有好感了
作者: man.utd    時間: 2008-6-18 07:53 AM

曼聯無c朗條反骨仔都一樣惦費sir快d賣走拒攞住d錢大力擴軍好過

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0