標題: [問題] 聽講食多啲火龍果會對身體好好? [打印本頁]

作者: blueprint    時間: 2018-6-13 08:26 AM     標題: 聽講食多啲火龍果會對身體好好?

請問喺咁多種生果入面
2 @( K* j5 X7 u- _2 q/ @' s7 bTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。火龍果算唔算係營養比較多
! u. s7 s( C9 x* T0 Q0 ?公仔箱論壇而且對身體比較好嘅一種生果啊?
3 T% x3 Q& k; wwww3.tvboxnow.com因為依家天氣好熱公仔箱論壇, `0 M* l% [2 K6 w
我阿婆成日食唔落嘢
4 h1 E- P/ [% atvb now,tvbnow,bttvb佢又唔想食嘢我哋逼佢食都冇辦法
2 N# S/ P  d9 nTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但佢至少可以食啲生果
: |# L  ?& \+ i0 K公仔箱論壇涼啲嘅生果 而且又有甜份嘅 佢應該比較會接受www3.tvboxnow.com  `0 t! p' d$ j1 I" X0 r# h
我之前好似有聽講過
2 {6 j; \% X6 ~! u$ sTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。火龍果嘅營養對身體好好
* {0 v+ |8 @4 T9 w/ _. Y& T公仔箱論壇就想買多啲火龍果畀我阿婆食啊
作者: fulfill    時間: 2018-6-13 06:54 PM

火龍果係好好嘅生果啊公仔箱論壇# S# Y) Y8 e& V! W5 c9 u( i
佢入面嘅營養真係唔少www3.tvboxnow.com) ]4 q7 T# D. i1 k7 n) D( q
同時對身體都唔錯
# t! ]6 L* d0 N# X+ f1 \! PTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我知道食多啲火龍果可以幫助消化
9 @$ l5 {6 d* \公仔箱論壇我自己都會成日食
作者: abeyance    時間: 2018-6-13 08:14 PM

火龍果真係唔錯
+ C6 b1 e, b) z7 O9 i* L# }% L但係要確認下你阿婆有冇糖尿病先
) w% e! i0 D  U0 o. g4 U0 |公仔箱論壇雖然佢係低GI嘅生果TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# e4 t3 w& q5 \* p
但畢竟佢仲係有糖份嘅
% I* t- }( ]+ J& C2 y3 G; lTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。我建議你去買火龍果嘅時候揀白肉嘅會比較好tvb now,tvbnow,bttvb' S! B8 i9 I, J$ |1 r# Y5 n* k
因為白肉食起嚟果肉會比較脆
6 U) y( u7 A- v6 W5 ]. W4 I, O公仔箱論壇唔似紅肉咁比較軟又比較甜公仔箱論壇& Z: m6 x2 c' I! Q2 A
但係入面嘅糖份相對就冇咁高公仔箱論壇$ ~+ F+ K- g( I2 e9 @
反而有更豐富嘅膳食纖維公仔箱論壇9 `3 v3 E; x4 F5 [6 t
更加能夠幫助腸胃蠕動消化!
; L+ t. w: H; z+ U9 Q" X+ p) ctvb now,tvbnow,bttvb而且我之前有睇到新聞
; q) _: h$ n1 t, Y. Nwww3.tvboxnow.com仲有講火龍果可以預防大腸癌
5 U: B# b, w' \) LTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。又能讓人避免有腦退化症嘅情況
1 J5 Y0 Q. C) f3 T! aTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。其實真係有好多嘅好處www3.tvboxnow.com# n7 g5 }0 ^( a- R' u
我屋企附近嘅wellcome之前有見到
7 H6 O: }8 C/ w8 Q  B* ^tvb now,tvbnow,bttvbKing Ping嘅火龍果最近減價
$ T/ Y2 L' y4 X$ f0 ?睇下你洗唔洗去買幾個畀你阿婆試下
) K4 G5 i4 g% Z9 V6 P/ N) Q# n公仔箱論壇大概一日食半個到一個左右就夠啦
4 w( b1 ?/ _& Z記得等到要食嘅時候先好切開
# s, @' W/ [5 h1 b/ x8 [) d如果唔係太早切又放太久嘅話 營養會流失哂
作者: humanities    時間: 2018-6-14 11:50 AM

火龍果GOOD!公仔箱論壇7 s! a6 Q- f- }3 m$ S* p
由細細嗰就好中意食呢種生果
* I6 ?9 I' g# O8 \" w/ n到咗依家都成日食
作者: lastaugust    時間: 2018-6-14 01:13 PM

感覺腸胃消化唔好嘅話
$ w- E- ^4 P3 o3 n* d
: |' [& i3 {! r! p公仔箱論壇食火龍果真係好好
' J; A0 l% j! ~) S6 J0 |8 wtvb now,tvbnow,bttvb) i3 u! ^+ U0 P- l6 w2 z$ W2 P1 h/ }
我有時候便秘都會去買火龍果嚟食連續食兩三日就會順暢啦
$ l/ a  H4 u% P1 G0 z- T+ s

作者: blueprint    時間: 2018-6-14 06:40 PM

睇嚟大家都覺得火龍果唔錯啊tvb now,tvbnow,bttvb1 P2 D2 J$ y) c6 I! b) n( e4 _

8 ?* b1 I" d; G! C公仔箱論壇我都搵日去睇下先. R8 W& b: H! D( @, ~: m

* O# m3 A2 y" t0 N$ l公仔箱論壇如果仲有減價嘅話就要快手去買返個啦

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0