標題: 温格嘴硬阿森纳绝不改变风格 [打印本頁]

作者: nicole2020    時間: 2008-11-3 09:52 AM     標題: 温格嘴硬阿森纳绝不改变风格

谁想改变教授的想法,门都没有!即使在阿森纳1-2输给了升班马之后,主教练温格在接受媒体采访时嘴仍然很硬,表示枪手不会改变自己的风格,会一如既往地传球、进攻。
在输给了富勒姆、胡尔城和斯托克城后,温格如坐针毡,但他仍认为攻势足球是赢得冠军的最佳方式,“谁在踢最出色的足球?巴西。这就是人们总是反对他们踢球风格的原因。”

当然,温格仍坚持认为阿森纳已然在竞争行列,尽管最近他们连遭受打击,但球队应该保持高昂的斗志继续按照自己的方式去完成比赛。同时,他对目前球队的阵容仍然有最大的信心,他也坚信他们依旧能够夺得冠军杯英超冠军。

阿森纳真的还有希望吗?从目前联赛积分的情况来看,形势非常险恶。切尔西、利物浦同积26分位居前两位,曼联在少赛一场的情况下积21分排名第三,阿森纳20分虽然相距不远,但是前11轮赛程有利,没有碰到一个真正豪门,但即使这样,枪手仍然在三大弱旅的身上分文未取,将大好前程拱手相让。

下轮阿森纳将对阵死敌曼联,红魔最近气势高昂,以年轻枪手之脆弱想要在其身上捞上一分半分,可能也是困难。不要说四大豪门争宠,即使像阿斯顿维拉这样的中产阶级,也要革阿森纳的命
,他们虽然现在和枪手同积20分,但和曼联一样少赛一场。温格信誓旦旦好言双冠王,但看目前形势,连明年的冠军杯资格都岌岌可危了。
作者: messiken    時間: 2008-11-3 09:58 AM

Arsenal don't change = tough win
作者: mousekeng    時間: 2008-11-3 10:25 AM

arsenal play not well this season!!
attack not pretty than last season!!
1 2 pass is not well!!
last season passing so pretty!!
this season is so bad!!
hope that eduardo and rosicky fast come out!!
作者: GQG    時間: 2008-11-3 11:24 AM

我觉得唔改风格唔係问题… 继续踢进攻
足球都冇问题… 问题係你要搞好防守
先可以进攻丫嘛… 如果唔係… 你进
两粒人地进两粒或者以上… 有用
乜?就係白费心机咯… 如果真
係仍然咁坚持…
不如试下放10个前锋
落去踢啦
作者: jacksonkua    時間: 2008-11-3 09:59 PM

原帖由 GQG 於 2008-11-3 11:24 AM 發表
我觉得唔改风格唔係问题… 继续踢进攻
足球都冇问题… 问题係你要搞好防守
先可以进攻丫嘛… 如果唔係… 你进
两粒人地进两粒或者以上… 有用
乜?就係白费心机咯… 如果真
係仍然咁坚持…
不如试下放10个前锋
...
Wenger有时候应该向现实低头。。。。
我本人觉得唔一定要不断进攻先可以赢波,
你遘得啱 阿仙奴目前必须搞好自己嘅防守,
Toure最近真係冇Form,
Mark人技术退步咗好多,
而四位后位当中嘅"定位球"处理睇嚟仲唔及车仔=后备后卫ALEX!
买Silvestre唔係明智嘅选择!
作者: cheese-soup    時間: 2008-11-3 10:39 PM

原帖由 jacksonkua 於 2008-11-3 09:59 PM 發表

Wenger有时候应该向现实低头。。。。
我本人觉得唔一定要不断进攻先可以赢波,
你遘得啱 阿仙奴目前必须搞好自己嘅防守,
Toure最近真係冇Form,
Mark人技术退步咗好多,
而四位后位当中嘅"定位球"处理睇嚟仲唔及车仔=后备后 ...
但系Silvestre好似打得五错波
作者: jacksonkua    時間: 2008-11-3 10:48 PM

原帖由 cheese-soup 於 2008-11-3 10:39 PM 發表

但系Silvestre好似打得五错波
我必须承认佢的确係有帮到手,
但长远利益 Wenger应该揾個比较后生而又能够担任唔同位置嘅后卫,
但可惜到依家都仲没有消息。。。。。
作者: 我系一督屎    時間: 2008-11-3 11:02 PM

连续四季都无么成绩,球迷、管理层都无人出声
一个一d压力都无概教练未尚系一件好事
作者: jacksonkua    時間: 2008-11-3 11:09 PM

原帖由 我系一督屎 於 2008-11-3 11:02 PM 發表
连续四季都无么成绩,球迷、管理层都无人出声
一个一d压力都无概教练未尚系一件好事
其实球迷方面已经有所不满,
但都係反对无效,
而管理层梗係唔多声气啦。。。
因为Wenger年年都揾钱俾佢哋驶。。。
作者: GQG    時間: 2008-11-4 02:18 AM

原帖由 jacksonkua 於 2008-11-3 10:48 PM 發表

我必须承认佢的确係有帮到手,
但长远利益 Wenger应该揾個比较后生而又能够担任唔同位置嘅后卫,
但可惜到依家都仲没有消息。。。。。
仲要係一个有返咁上下身高头球唔错嘎… 好重要啊!
如果唔係等阵又买一个矮仔返来…
到时结果都係一样…

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0