標題: [新聞] 只 買 U26 新 兵   曼 聯 唔 愛 列 貝 利 [打印本頁]

作者: tok    時間: 2009-6-18 06:30 AM     標題: 只 買 U26 新 兵   曼 聯 唔 愛 列 貝 利

求 驗 客 手 記 : 只 買 U26 新 兵   曼 聯 唔 愛 列 貝 利

圖片: 1 / 1

曼 聯 自 從 決 定 賣 基 斯 坦 奴 朗 拿 度 ( C 朗 ) 去 皇 馬 之 後 , 球 會 高 層 好 似 突 然 開 咗 竅 咁 , 最 近 就 為 內 部 定 下 一 套 新 制 度 , 就 係 唔 再 以 高 價 收 購 26 歲 或 以 上 嘅 球 星 。 計 我 求 大 俠 話 , 早 前 喺 轉 會 市 場 同 紅 魔 扯 上 關 係 嘅 列 貝 利 、 韋 拿 、 伊 度 奧 同 域 陀 華 迪 斯 等 「 超 齡 」 球 員 , 睇 怕 都 冇 希 望 以 天 價 加 盟 咯 , 除 非 大 割 價 囉 !

唔 會 出 天 價 收 購
賣 走 C 朗 即 將 換 嚟 8,000 萬 鎊 ( 約 10 億 港 元 ) 嘅 收 入 , 呢 咁 大 嚿 錢 一 啲 都 打 亂 唔 到 曼 聯 嘅 買 人 方 針 。 據 英 國 《 衞 報 》 周 三 話 齋 , 曼 聯 將 實 行 一 套 新 計 劃 , 包 括 買 番 嚟 嘅 球 員 一 定 要 有 潛 力 升 價 , 等 佢 第 時 離 隊 都 有 利 潤 賺 番 。
其 次 係 為 球 會 長 遠 發 展 嘅 利 益 着 想 , 凡 係 年 屆 26 歲 或 以 上 嘅 球 星 , 都 唔 會 出 天 價 收 購 , 因 為 球 會 話 同 班 球 員 簽 5 至 6 年 合 約 , 先 叫 做 有 保 障 喎 , 聽 落 又 幾 有 道 理 。 換 言 之 , 上 年 9 月 以 27 歲 之 齡 , 由 熱 刺 以 3,075 萬 鎊 加 盟 嘅 貝 碧 托 夫 , 將 會 係 新 政 策 前 嘅 「 最 後 貴 貨 」 。

韋 拿 伊 度 奧 都 「 超 齡 」
家 陣 拜 仁 嗰 邊 好 似 食 咗 蒜 頭 咁 , 一 啖 酸 氣 吹 過 嚟 話 要 將 列 貝 利 標 價 9,000 萬 鎊 , 你 哋 set 到 個 價 咁 高 , 擺 明 引 唔 到  家 嘅 曼 聯 落 叠 啦 , 咪 吼 住 人 哋 嗰 8,000 萬 鎊 先 得 㗎 。 事 關 26 歲 嘅 列 貝 利 啱 啱 踏 到 紅 魔 新 制 度 條 底 線 , 睇 怕 費 Sir 要 嚴 守 規 條 , 呢 鑊 嘢 肯 定 唔 使 再 傾 。
數 一 數 手 指 , 近 期 吹 晒 風 有 機 過 曼 聯 嘅 韋 拿 ( 27 歲 ) 、 伊 度 奧 ( 28 歲 ) 同 域 陀 華 迪 斯 ( 27 歲 ) 全 部 超 晒 齡 , 即 又 係 唔 使 諗 啦 ? 曼 聯 呢 邊 搞 新 制 度 唔 玩 貴 嘢 , 嗰 邊 皇 馬 同 車 路 士 就 繼 續 用 銀 彈 政 策 買 心 頭 好 。

列 貝 利 去 皇 馬 機 會 高
西 班 牙 傳 出 皇 馬 希 望 以 史 奈 達 同 雲 達 華 治 兩 荷 蘭 中 場 , 另 加 4,000 萬 鎊 買 列 貝 利 , 據 講 成 事 機 會 最 高 ; 而 早 前 車 仔 用 現 金 4,000 萬 鎊 羅 致 呢 位 法 國 國 腳 , 就 俾 拜 仁 拒 絕 咗 , 睇 嚟 遲 吓 要 加 埋 保 辛 華 先 有 得 傾 。
此 外 , 聽 聞 C 朗 去 到 皇 馬 年 薪 將 袋 1,100 萬 鎊 ( 除 稅 後 ) , 係 全 球 最 高 人 工 球 星 , 唔 知 年 薪 只 得 C 朗 一 半 嘅 魯 爾 , 會 唔 會 發 火 呢 ?

作者: amannn    時間: 2009-6-18 07:02 PM

这意味着弗格森将无法签来他一直很欣赏的法国球星里贝里,所以也将会更多转向像里昂的本泽马这样潜力无限的年轻球员。本泽马目前才21岁,比起他,里贝里已经老了一截——虽然里贝里两个月前才满26岁,正步入职业球员的巅峰时期。据估计,里贝里的转会花费可能接近6000万英镑,但到俱乐部想卖掉他时,他肯定已经不值这个价钱。现在皇马对里贝里的兴趣已经降温,切尔西提出的正式报价大约4000万英镑,应该更有可能签下法国人。
作者: amannn    時間: 2009-6-18 07:10 PM

既然比利亚和埃托奥已超龄,对曼联引援人选的分析也应随之改变。现在被认为更有可能加盟红魔的,只有瓦伦西亚和本泽马了...但是竞争非常大!

曼联的选择可说是越来越少了!

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0