標題: 09 Estima 3.5 Aeras胸襟廣闊晒線條 [打印本頁]

作者: nt1972    時間: 2009-7-30 07:27 AM     標題: 09 Estima 3.5 Aeras胸襟廣闊晒線條

夏日炎炎,最爽梗係去海灘啦,不過排隊逼換衫好煩啫。都係兩位 ATV靚女藝員陳莎同筱靖夠醒,揸住部內櫳超大嘅全新頂級特別版 3.5 Estima貢去赤柱,閂埋門遮埋窗,就將部車變身私家更衣室,服未!

醒用超巨內櫳

豐田 Estima不嬲都有追捧者,新 2.4公升入門版年初率先抵港, 3.5公升頂級版終於登場,呢部更係 LeatherPackage特別版,三排真皮座椅,齋睇高級坐落舒服。抬頭睇睇嗰兩個大天窗,完全唔會浪費夏日陽光,唔怪得兩位靚女話攤喺度嘆住冷氣曬太陽至正!三排七座位空間十足,中排大班椅附有伸縮腳墊,後排更可電動收摺於地台下,水泡、浮床統統質得落。陳莎同筱靖同係選美出身,有樣有身材,講到去公眾地方換衫玩水曬太陽就點都有少少顧忌。佢哋就大讚Estima除咗容量大,放平中、後排變出嘅巨型空間仲有醒目用途:變更衣室!加埋雙趟門上落方便,實在係夏日享受日光浴嘅至佳交通工具!

■雙天窗開揚之餘,更提供另類曬太陽法。

■中排變化靈活,惟椅背不可完全平置。

「霸王」玩線條美

■ V6 Dual VVT-i引擎亦標榜慳油。

近年 Estima呢類MPV車型大熱,運載能力強係一大強項,「呢類車最啱同屋企人、朋友齊齊出街去玩,載人載物都多。」估唔到整日拿水槍向人射水、最百厭嘅陳莎咁顧家。另一賣點當然係坐得舒服又唔難操控啦。「七、八人車最好就係搵司機楂!」雖然筱靖咁講,不過計我話,搵司機揸車唔係唔好,之但係全新 Estima採用3.5公升 VVT-i引擎,搭配六前速加減波,最大馬力輸出 280匹,加上配備多項安全系統,性能強操控性高,自己揸都一樣咁好玩!睇埋外觀,09 Estima屬小改款, 3.5版本跟年初引入嘅2.4版本並無分別,整體而言,跟上一代相比,線條顯得較為幼細流麗,外號「大霸王」嘅佢,睇嚟想轉走斯文路線呢。

■內裝鋪陳唔算豪華貴格,勝在簡單實用。

■新式白光底儀錶板,搶眼又型仔。

■中排兩張大班椅附有可調校腳墊,超舒服。

■前排空間闊落,視野廣。

規格
引擎: 3,456cc V6 VVT-i
馬力: 280ps/6,200rpm
扭力: 344Nm/4,700rpm
傳動:六前速+/-自動波
售價:$329,000起

作者: mksan    時間: 2009-7-30 08:52 AM

nice car ,i like it ,thank for sharing
作者: vuirui    時間: 2009-7-30 09:02 AM

is tat upgrade version? the front lamp like different
作者: astley88    時間: 2009-7-31 06:53 AM

looks good.. .but i still like toyota alphard~~~ hehe.. thanks anyway
作者: popeyehk    時間: 2009-8-8 10:15 PM

both car & girl are nice
作者: peng881031    時間: 2009-8-8 11:19 PM

Thanks for sharing.
作者: nissanlatio    時間: 2009-8-9 07:32 AM

nice girl. tq
作者: lulo    時間: 2009-8-10 09:37 PM

美女配美车
作者: zen84    時間: 2009-8-16 04:33 AM

nice car with hot gal. gd

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0