標題: 郭政鴻×辣黃聚焦 [打印本頁]

作者: nt1972    時間: 2009-8-29 02:51 PM     標題: 郭政鴻×辣黃聚焦

要搶鏡,視覺刺激永遠係第一元素,而鮮艷顏色就最易達標,好似新一代鮮黃日產 Fairlady370Z就令人一見難忘。車係咁,人亦然,近排喺電視日日着住件黃色衫起飛腳嘅郭政鴻,喺電視劇入面伸張正義嘅角色,即使唔係主角都一樣搶鏡。今日郭政鴻喺 370Z前大腳一踢,聚焦伎倆,手到拿來。

要跑得要舒適

33℃高溫,郭政鴻着住《古靈精探 B》件厚身黃色風褸,埋位影大相時表現出一份老練:「功夫Pose?得,我做踢高腳動作,嗱,我一踢你就連續影,盡量捕捉最高嗰下。係咪要呢啲?咁我不停踢多幾個畀你。」娛圈浸淫多年,成熟理所當然。年輕時曾經擁有 Supra、MR2及司力架等戰車,鍾意改軨改避震,更鍾意聯群結黨周圍飆,不過家嘅買車標準就有少少轉變,除咗飆得,仲要「實用」。「最重要係坐得舒適,空間要大,一定要有四座位,可以載埋屋企人。外形方面,我會鍾意流線型嘅車,家唔少四門轎跑都好靚。」試呢部新世代370Z,佢都係最欣賞車身嘅流線設計,「好靚!外形都已經搶晒,同埋座椅設計都好舒適,內櫳夠晒豪華,音響又勁,揸車時會好 Enjoy。」新370Z嘅全真皮內櫳質感細緻,加埋豪華設計嘅中控台,仲有八喇叭雙 Subwoofers嘅 Bose音響陪你,感覺唔舒適都好難。

■從側面睇車頭,像條張口大白鯊,夠煞氣。

■跑格十足嘅流線線條,勾形尾燈,配合得剛剛好。

跑車做玩具
■立體三圓錶板,跑車常客,無驚喜。

人會改變都係因為經歷,以往唔係辣車唔好,家有四個位先叫好,唔通年少時已經輕狂夠?「唔敢開快車喇,一來後生時炒過車,喺灣仔華潤出面炒到半邊車身爛晒,好彩執番條命,唔敢再亂嚟。二來有幾個朋友都係炒車過身。家心境唔同咗,唔係淨係諗自己,會諗埋屋企人。唔係唔想買跑車,等到有能力買第二部車,就會買嚟當玩具。好似呢架370Z,外形夠肌肉感,又有速度,價錢唔算貴,真係好吸引。」難怪佢試車後第一句就係:「好快!好正!」 3.7公升V6引擎,七前速自動波箱,再配備 CVTC、 VVEL、 DRM及 ASC等系統,輸出333匹馬力,加埋有高剛性、高靈敏度行車操控,咁強勁後盾,感覺當然爽快利落。逐漸被觀眾接受嘅郭政鴻剛拍完《五味人生》,再次挑戰乸型角色,機會接踵而來,想擁有跑車當玩具呢個目標,應該唔使等好耐。

■真皮內櫳帶嚟駕馭豪跑嘅優越感。

■雖然揸過唔少戰車,但試揸完 370Z,佢第一句都係:「嘩!好快!」

■尾廂空間適中,粗 Bar係搶眼焦點。

■幼線點綴皮面中控台,政鴻大讚 Cool。

規格
引擎: 3,696cc V6 DOHC
馬力: 333ps/7,000rpm
扭力: 37.0kgm/5,200rpm
傳動:七前速自動波,後驅
售價:$553,800起

作者: vuirui    時間: 2009-8-29 11:31 PM

nth special
作者: tonywawawa    時間: 2009-9-2 12:53 AM

THANKS FOR SHARING
作者: Hayms    時間: 2009-9-14 05:03 AM

nice car.
作者: kelvinelf    時間: 2009-9-14 09:07 AM

thx 4 sharing
作者: kr1s    時間: 2009-9-14 04:50 PM

cool.... 370z.....
作者: tat1314    時間: 2009-9-18 09:47 PM

美丽
作者: kentucka2005    時間: 2009-9-22 02:49 AM

作者: vinz01    時間: 2009-10-27 07:04 AM

thank you very much

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0