標題: 我家有隻惡老虎 [打印本頁]

作者: maye2328    時間: 2009-10-19 04:35 AM     標題: 我家有隻惡老虎

好不容易等到牠瞌眼瞓,一拿起相機走近牠便張眼一瞪飛快走了﹗我都費事追佢﹗

老虎從不將主人看在眼內~當自己住酒店有room service隨時候命﹗
作者: dxb    時間: 2009-10-19 04:33 PM

影老虎更係要等老虎瞌眼瞓喇
影佢相真係有d難度..佢會唔會發脾氣咬人o架?
作者: maye2328    時間: 2009-10-19 05:09 PM

影老虎更係要等老虎瞌眼瞓喇
影佢相真係有d難度..佢會唔會發脾氣咬人o架?
dxb 發表於 2009-10-19 04:33 PM
佢會咬人ka!我以經去獸醫度同佢做咗(拔抓)手術(廢佢武功),如果唔係咁做真係會比佢抓死
﹗佢最中意走去枱底突襲你對腳,飛快的抓起抓落血光一起得手後便逃之夭夭(有震腳習慣的人更比多抓幾下)~
真係愛佢又恨佢囉﹗
作者: dxb    時間: 2009-10-19 08:39 PM

好彩佢做左拔抓手術..如果唔係全屋人隻腳都有難(花哂)
老虎真係神龍見手不見尾..有無試過將佢困係籠度會唔會乖d呢?
作者: leeyp100    時間: 2009-10-19 11:46 PM

應該放多啲玩具俾佢玩!應該會好啲嘅!
作者: maye2328    時間: 2009-10-20 06:40 AM

好彩佢做左拔抓手術..如果唔係全屋人隻腳都有難(花哂)
老虎真係神龍見手不見尾..有無試過將佢困係籠度會唔會乖d呢?
dxb 發表於 2009-10-19 08:39 PM
我唔捨得用籠,老虎係我朋友係city pound 領養回家,因搞佢唔惦再轉送給我的,老虎咁仇視人又唔信任,我無可能忍到心鎖佢入籠~我遲d會送佢比我另一位朋友,這朋友有個農場咁大嘅後院,又早已養了幾頭貓,老虎可能會中意自由的大家庭多點吧﹗好過住係我間豆腐膶咁細嘅屋﹗ 老虎虎。
作者: maye2328    時間: 2009-10-20 06:43 AM

應該放多啲玩具俾佢玩!應該會好啲嘅!
leeyp100 發表於 2009-10-19 11:46 PM
我買好多玩具比佢玩架~不過件件都係(三日香),佢都係中意抓腳多些﹗
作者: dxb    時間: 2009-10-20 09:59 AM

我唔捨得用籠,老虎係我朋友係city pound 領養回家,因搞佢唔惦再轉送給我的,老虎咁仇視人又唔信任,我無可能忍到心鎖佢入籠~我遲d會送佢比我另一位朋友,這朋友有個農場咁大嘅後院,又早已養了幾頭貓,老虎可能會中意自 ...
maye2328 發表於 2009-10-20 06:40 AM
係外國嘅寵物比較幸福,多數家庭都會有後院俾佢走動係香港就難d喇,需然唔想但我諗老虎會比較鍾意同番同類玩會開心d,到時可能會係其他貓貓身上學會同人嘅溝通方式,對老虎黎講應該係件好事。

歡迎光臨 公仔箱論壇 (http://www3.tvboxnow.com/) Powered by Discuz! 7.0.0