返回列表 回復 發帖

回復 #6284 mickeybblim 的帖子

知道啦mickey!

回復 #6291 cammy8080 的帖子

收到啦! 唔使驚! 你会无事既!
今日出新模型,不过我已经3个月无做工。。。好惨。。日子好难过,唔知搵D咩工做好。。
:onion05:  路過ing.........
唉!很想跟大家談談該如何辦﹖

我在一間出版社做助理,但明天有份研究助理叫我去見工,我都不知去不去好,我很想去,但家人又反對。

其實我掫最近見過很多次工作都不成功,恐怕浪費假期,但如今次不去我又害怕自己後侮。
原帖由 cmming 於 2008-7-1 07:38 PM 發表
唉!很想跟大家談談該如何辦﹖

我在一間出版社做助理,但明天有份研究助理叫我去見工,我都不知去不去好,我很想去,但家人又反對。

其實我掫最近見過很多次工作都不成功,恐怕浪費假期,但如今次不去我又害怕自己後侮。 ...
好簡單,不要做肯定自已會後悔的事,去就50%會嬴,唔去就100%會輸,那當然是去啦~
原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-1 07:52 PM 發表

好簡單,不要做肯定自已會後悔的事,去就50%會嬴,唔去就100%會輸,那當然是去啦~
問題是我又未請假,難道真的要詐病請病假去見工﹖
原帖由 cmming 於 2008-7-1 07:54 PM 發表

問題是我又未請假,難道真的要詐病請病假去見工﹖
詐病請假就真係唔好了,叫你見工,通常一係書信,就算電話通知都會有期限,不會今日打來,就叫你聽日即刻去見吧,你而家至煩要不要請假去,好似遲d啵~ 
原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-1 08:09 PM 發表

詐病請假就真係唔好了,叫你見工,通常一係書信,就算電話通知都會有期限,不會今日打來,就叫你聽日即刻去見吧,你而家至煩要不要請假去,好似遲d啵~  ...
我都明白是遲了點,但我個心又十五十六,我24號已請了一病假去見工,如請假太多我又怕給人發覺。我唯有明天請病假,請事假要扣人工,我寧可請病假了。
原帖由 cck_my 於 2008/7/1 07:43 發表
:onion31: 朋友你当我无到架, 在度灌水?
哈哈哈哈..邊个胆生毛系我老友个場灌水
原帖由 cck_my 於 2008-6-30 10:55 PM 發表

如果你无晒钱可以随时同我拿!
钱係家族的!
咁都得.
Hello, 而家有無人or貓呀.
原帖由 cmming 於 2008-7-1 08:32 PM 發表

我都明白是遲了點,但我個心又十五十六,我24號已請了一病假去見工,如請假太多我又怕給人發覺。我唯有明天請病假,請事假要扣人工,我寧可請病假了。 ...
祝你成功.

回復 #6301 CC517 的帖子

兄弟帮~帮得就帮, 无计你我!
原帖由 cck_my 於 2008-7-1 09:07 PM 發表
兄弟帮~帮得就帮, 无计你我!
雖然暫時唔需要, but先多謝.:onion14: