返回列表 回復 發帖
mickey, 外星貓
原帖由 CC517 於 2008-7-22 11:25 PM 發表
走啦, 88, vc貓, & 各 bro.
gn~ 火星貓~
VC, 你真係几叻做GIF! 好有创意!
散水左啦?
原帖由 cck_my 於 2008-7-22 11:49 PM 發表
VC, 你真係几叻做GIF! 好有创意!
@@ 我唔止識反呢樣啦~ 

回應 Venus_Cat 第 8752 篇文章

咁你真係好叻! 你仲识反咩架, 如果有野整可以揾你帮手!

2008-7-23星期三~足球貼士~(只限兄弟幫嘅兄弟姊妹)

【兄弟帮】2011年兄弟帮吹水区
原帖由 cck_my 於 2008-7-23 12:11 AM 發表
咁你真係好叻! 你仲识反咩架, 如果有野整可以揾你帮手!
我正職係AC,兼埋人地D電腦consult,如果你問我仲識反乜,真係答你唔到,如果係一般電腦操作及軟件我都可以答你,如果係個別軟件,要睇我反過未了,反過當然矛問題,未反過就要比小小時間我研究了,當然,如果係專業軟件,如 AutoCad,VB等要打相應 Command 就時間耐d喇,拔vb我都識,so真係要睇你問乜了~ 

回應 Venus_Cat 第 8755 篇文章

咁就好喇, 我有野要帮手先再问你啦! 多谢你答得咁详细!
原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-23 12:36 AM 發表

我正職係AC,兼埋人地D電腦consult,如果你問我仲識反乜,真係答你唔到,如果係一般電腦操作及軟件我都可以答你,如果係個別軟件,要睇我反過未了,反過當然矛問題,未反過就要比小小時間我研究了,當然,如果係專業軟件,如 AutoCad,VB等要打相應 C ...
哗~~~~~~你好醒啊!!!!!
原帖由 vwwo 於 2008-7-23 12:53 AM 發表

哗~~~~~~你好醒啊!!!!!
我好耐之前已好有興趣反電腦了,電腦野乜都鍾意反,初時就睇書書同上網搵資料學,時間一耐左,你會發現其實隻隻軟件都差唔多,衹差個別軟件特色唔同,果時你連書都可以唔使睇了~ 
原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-23 12:58 AM 發表

我好耐之前已好有興趣反電腦了,電腦野乜都鍾意反,初時就睇書書同上網搵資料學,時間一耐左,你會發現其實隻隻軟件都差唔多,衹差個別軟件特色唔同,果時你連書都可以唔使睇了~  ...
闭在我连书都睇唔明。。。。。。。。。
原帖由 vwwo 於 2008-7-23 01:02 AM 發表

闭在我连书都睇唔明。。。。。。。。。
可能呢d係興趣同耐力問題啦,我一係就矛興趣學,一學我就盡量要學識為止,我當初都係失敗又嘗試,再失敗又搵資料,係咁不斷試至識咋~ 

而家都仲好,多左好多聊天室問人,我果時唔識上聊天室問人,都係自家苦練咋~ 

原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-23 01:11 AM 發表

可能呢d係興趣同耐力問題啦,我一係就矛興趣學,一學我就盡量要學識為止,我當初都係失敗又嘗試,再失敗又搵資料,係咁不斷試至識咋~ 
我都好有兴趣,不过就系搞唔掂。。。。。。。
原帖由 vwwo 於 2008-7-23 01:13 AM 發表

我都好有兴趣,不过就系搞唔掂。。。。。。。
我當初都係睇書+上網搵資料+不斷嘗試,如果你睇書都唔明,唔識點幫你啦~ 

呀~ 我明了,經驗之談,其實好多書作者都係以佢自己部電腦設備所產生出之變化而談某軟件,因為大家部腦軟硬件不同,有可能未如書中產生之變化一樣,當初我都遇過此情形,可以就要上網搵資料,睇睇有矛人同我情形一樣喇~ 

即係話,唔係部部電腦依書所學都會一樣,會有差異的,要執生了~