返回列表 回復 發帖
原帖由 Geai 於 2008-8-19 01:28 PM 發表
sell/buy
唔係先buy後sell咩!!?
左看看, 右看看, 看來看去看不清~~暈!
原帖由 sweet_cherie 於 2008-8-19 01:26 PM 發表
I don't know how to buy/sell stocks~
你冇買股票呀? 現在試下去買, 不過好似遲D, 就完啦!
原帖由 sweet_cherie 於 2008-8-19 13:31 發表

是先賣出再買入就可以喔。。

原帖由 cammy8080 於 2008-8-19 13:31 發表

我試過又放又收但係跌嘅....所以我唔敢郁....我驚連累到人
我都有跌過喔。。

原帖由 manyiu 於 2008-8-19 01:32 PM 發表

你冇買股票呀? 現在試下去買, 不過好似遲D, 就完啦!
不懂啊,唯有努力踩屎賺$$$$$$$$$!!
原帖由 sweet_cherie 於 2008-8-19 01:31 PM 發表

入去股票市場開帳戶先, 之後當然要買左股票, 先有得賣啦! Hopy you have fun.
原帖由 woodstock1221 於 2008-8-19 01:34 PM 發表
是先賣出再買入就可以喔。。
手上沒有任何stock, 怎樣賣出!!?
入去股票市場, 係最底下, 左邊角, 搵開戶口 item. 我開戶口時, 股票市場送10萬元俾我地去玩, 而家舊錢滾到好大啊! 最衰唔可以拎出來, 否則發死!
原帖由 manyiu 於 2008-8-19 01:35 PM 發表

入去股票市場開帳戶先, 之後當然要買左股票, 先有得賣啦! Hopy you have fun.
謝謝提點~
原帖由 cammy8080 於 2008-8-19 01:37 PM 發表
咁咪買入先囉
有無心水貼士!? 購買邊隻好?
原帖由 sweet_cherie 於 2008-8-19 01:37 PM 發表

手上沒有任何stock, 怎樣賣出!!?
買左先, 手上先有股票賣ga ma!
原帖由 manyiu 於 2008-8-19 01:42 PM 發表
入去股票市場, 係最底下, 左邊角, 搵開戶口 item. 我開戶口時, 股票市場送10萬元俾我地去玩, 而家舊錢滾到好大啊! 最衰唔可以拎出來, 否則發死!
發到死~~
d股票好難估, 例非個 CEO 係自己友, 有內冪 tip.
原帖由 sweet_cherie 於 2008-8-19 01:45 PM 發表

發到死~~
係入面, 好多人仲發過我呀!
原帖由 sweet_cherie 於 2008-8-19 01:43 PM 發表

有無心水貼士!? 購買邊隻好?
JJ 講 #65, 不過冇股票賣. 賣清!