返回列表 回復 發帖
  哈哈.. 你來自大馬?
Wrong animal ....... not  'big horse' ...... Kangaroo  
原帖由 crazie 於 2008-1-30 09:16 PM 發表
Wrong animal ....... not  'big horse' ...... Kangaroo  
哈哈.. 你又知 nasi lemak
原帖由 ed_teck 於 2008-1-30 09:17 PM 發表

哈哈.. 你又知 nasi lemak
I know sushi ....但我唔係日本人!

我好鐘意食馬來食品…又其是 Teh ... 拉茶!……正

I think 台灣既 珍珠奶茶 係抄襲 Teh 的!
原帖由 crazie 於 2008-1-30 09:21 PM 發表

I know sushi ....但我唔係日本人!

我好鐘意食馬來食品…又其是 Teh ... 拉茶!……正

I think 台灣既 珍珠奶茶 係抄襲 Teh 的!
食物專家...
不過比較少人知道馬來食物名..
原帖由 ed_teck 於 2008-1-30 09:23 PM 發表

食物專家...
不過比較少人知道馬來食物名..
其他人不知道;是他們的損失!

馬來西亞食品;好 diversify .....乜都有! 正!

唯一可以改善的…是廣東點心;但香港的點心也失去水準了
原帖由 crazie 於 2008-1-30 09:28 PM 發表

其他人不知道;是他們的損失!

馬來西亞食品;好 diversify .....乜都有! 正!

唯一可以改善的…是廣東點心;但香港的點心也失去水準了
我都認同, 因為種族好多..
食物自然多元化... 點心我都比較少食..
原帖由 ed_teck 於 2008-1-30 09:32 PM 發表

我都認同, 因為種族好多..
食物自然多元化... 點心我都比較少食..
你係 KL 住?
飄過過過........
原帖由 crazie 於 2008-1-30 09:33 PM 發表

你係 KL 住?
係.. 應該係 PJ..
原帖由 howgeemun 於 2008-1-30 09:39 PM 發表
哈!哈!被我捉到!死未!
原帖由 howgeemun 於 2008-1-30 09:39 PM 發表
咁大塊野飄過..
原帖由 ed_teck 於 2008-1-30 09:39 PM 發表

係.. 應該係 PJ..
噢!我到過 PJ …but I stayed in SS2那邊…

我到衣家都唔知 SS2 係乜?

But Bazaar Malum is every Thursday 晚…對嗎?
原帖由 ed_teck 於 2008-1-30 09:42 PM 發表

咁大塊野飄過..
你就大舊.....
原帖由 crazie 於 2008-1-30 09:43 PM 發表

噢!我到過 PJ …but I stayed in SS2那邊…

我到衣家都唔知 SS2 係乜?

But Bazaar Malum is every Thursday 晚…對嗎?
你講緊馬來話定系華語??

pasar malam ??????   @@ ?