返回列表 回復 發帖
咁都俾你偷窺到我...厲害厲害~~
Iamtall 發表於 2009-5-20 06:55 PM
呢個 look 都幾好吖
我都鍾意拖手仔
頭先落街食咗咩呀
Fian. 發表於 2009-5-20 08:47 PM
頭先落大雨,只好落去下面食大家樂,最近~~
食個咩功夫海南雞飯,d 雞都無肉既,全部都係骨多~
你食飯未呀? 雪櫃d 餸飯清哂未 ?
呢個 look 都幾好吖
Fian. 發表於 2009-5-20 08:51 PM
係呀,thanks ~
我好鐘意海.....如果有錢我會想買對住海既樓...有埋平台
以前住尖沙咀時對住維港,住屯門時都對海,要行去另一面...有海賓走朗..
有唔開心就去行下,吹下風...幾寫意...
衣家住荃灣對山,但山邊好多飛蟲....我住最高層都飛到入黎,成日打完一隻又一隻,天花板都係屍跡..
估唔到落雨,無關窗間房窗枱濕哂,...
又夠鐘要落街食飯啦...
一陣再talk~~
Iamtall 發表於 2009-5-20 07:01 PM
頭先真係落好大雨呀
無啦,過眼雲煙,錫完將煩惱拋諸腦後~ ; )
反正己成事實,再執著下去都於事無補....念下點改善仲好~~
多謝你~~
Iamtall 發表於 2009-5-20 08:49 PM
聽日贏番佢
贏番請我食飯
Iamtall 發表於 2009-5-20 08:51 PM
你鍾意食海南雞飯
去細佬度食吖
海南雞飯係佢哋招牌菜
佢哋啲海南雞飯起晒骨
Iamtall 發表於 2009-5-20 08:51 PM
雪柜冇晒飯餸 lu
係呀,thanks ~
我好鐘意海.....如果有錢我會想買對住海既樓...有埋平台
以前住尖沙咀時對住維港,住屯門時都對海,要行去另一面...有海賓走朗..
有唔開心就去行下,吹下風...幾寫意...
衣家住荃灣對山,但山邊好多飛蟲. ...
Iamtall 發表於 2009-5-20 08:59 PM
我都鍾意對住海
以前我住深井都係對海
嗰時都未起青馬大橋
成日見到啲船係由上環去澳門來來往往
仲喺度諗如果喺深井起個站
咪唔使山長水遠去到上環再過澳門囉
同埋對海換衫可以唔使閂窗
聽日贏番佢
贏番請我食飯
Fian. 發表於 2009-5-20 09:05 PM
哈...一定...
我會努力!
你鍾意食海南雞飯
去細佬度食吖
海南雞飯係佢哋招牌菜
佢哋啲海南雞飯起晒骨
Fian. 發表於 2009-5-20 09:09 PM
都ok la , 唔係話鐘意,只係大家樂來來去去都係果d 無咩選擇,又見過名叫"功夫海南雞"
其實海南雞咪海南雞,佢d 雞色似油雞,可能個師父同隻雞打過功夫...
不過都唔係特別好食,好普通,大家樂尼d 好平民架,唔會對佢D 野食有咩期望..
你今日清哂雪櫃d 野食,咁聽日又要返屋企再煮多幾日餐存糧?
你都乾脆落你細佬度食,成日食太多隔夜餸飯,營養唔夠~
好神秘的!!!!
我都鍾意對住海
以前我住深井都係對海
嗰時都未起青馬大橋
成日見到啲船係由上環去澳門來來往往
仲喺度諗如果喺深井起個站
咪唔使山長水遠去到上環再過澳門囉
同埋對海換衫可以唔使閂窗 ...
Fian. 發表於 2009-5-20 09:20 PM
深井交通好唔方便, 住深井一定要有車,如果我鐘意渣車我都會住既,但問題我唔鐘意渣車,所以唔會買車代步~~
我記得屯門碼頭區(我之前住果頭) 又係對海,樓下有船去澳門,都幾方便....之前仲有船過大與山機場,不過取消左啦~
我未去過澳門,有機會會去睇下...你好鐘意過澳門 ?.?
Good morning class and 主任
今朝我開檔
都ok la , 唔係話鐘意,只係大家樂來來去去都係果d 無咩選擇,又見過名叫"功夫海南雞"
其實海南雞咪海南雞,佢d 雞色似油雞,可能個師父同隻雞打過功夫...
不過都唔係特別好食,好普通,大家樂尼d 好平民架,唔會對佢D 野 ...
Iamtall 發表於 2009-5-20 09:29 PM
我唔鍾意去快餐店食嘢
因為我唔鍾意冇人招呼
要自己買自己拎
都好幾年冇去過喇
所以我唔鍾意食 buffet 
我寧願去茶餐廳
我唔會開開吓課落街食嘢
今日打算食麵包飲鮮奶
係尋日風紀買上嚟嘅