返回列表 回復 發帖
如果你识就当然啦,连键盘代表的笔画都吾使记
问题是有人真是吾多识拼音啊嘛
條骨都無佐lu
稍微識小小英文就自然識拼音架啦電腦鍵盤都唔使寫第幾聲嘅
不是所有穆斯林是恐怖分子,但是所有恐怖分子是穆斯林
英文同华文拼音还是有区别的
條骨都無佐lu

The animal liberation movement is back with a vengeance.
In the past three months, animal rights activists have staged at least eight nighttime raids on American mink farms, releasing around 7,700 of the furry beasts — the equivalent of more than $770,000 worth of pelts — into the wild. That is more raids than in the previous three years combined, says
型 英 帥 靚 正
英文同华文拼音还是有区别的
lhy92725 發表於 2013-10-18 11:34 PM
英文就有少少區別,馬來文就一模一樣
http://l1.yimg.com/bt/api/res/1.2/KinFp_RGCylFimbHDAr8lA--/YXBwaWQ9eW5ld3M7Zmk9ZmlsbDtoPTQyMTtweG9mZj01MDtweW9mZj0wO3E9NzU7dz03NDk-/http://media.zenfs.com/en_us/News/theweek/roaring-back-to-life.jpg

...
chan200308 發表於 2013-10-18 11:38 PM
你都關心動物
原来系甘,吾怪得你地学几种语言都无问题啦
條骨都無佐lu
你都關心動物
tvbkk123 發表於 2013-10-18 11:51 PM
我係睇英文新聞見到
型 英 帥 靚 正
原来系甘,吾怪得你地学几种语言都无问题啦
lhy92725 發表於 2013-10-18 11:53 PM
我地識幾種語言係生活所逼大馬政府注重馬來文,國際注重英文,身為華人又唔可以唔識華語,家鄉話更加係家族嘅特徵,出黎交朋友又會遇到唔同嘅家鄉話,好奇之下又學埋
我係睇英文新聞見到
chan200308 發表於 2013-10-18 11:53 PM
不過我對依d冇興趣
所以我觉得你地好犀利咯
條骨都無佐lu
生活所逼嗻我都想好癡強國,日本,韓國咁,學自己嘅本地話就足夠生存,國家又繁榮
訓覺,大家晚安
基基早早
認真睇真啲真係又真係
KK未蒲头喔
條骨都無佐lu