返回列表 回復 發帖

想買手機, 請大家比d意見

我budget 5500左右, 主要都係影下相上下網, 有邊部岩我呢請問??
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
講影相既話就買htc one啦, 我覺得d質素拍得住相機~
- ^5 y0 M, [7 R' ]$ g2 }6 J6 s: u5 L9時16分 發表於 2013-6-1 07:59 AM
www3.tvboxnow.com6 R; E9 ~( x# r8 N% c/ h. T- ~- O
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
- o% }/ x  t# v6 n
師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?2 v( O1 n2 V. h8 Z& [
iamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
5 t4 e3 Q6 i9 H/ n5 H
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎
$ p3 X  A# X! W, Y# pwww3.tvboxnow.com師兄, one影相好咩?我見得400萬像素咋喎...s4會唔會好d?
/ V! h, h' h# d4 h( x. Q5 w# gtvb now,tvbnow,bttvbiamrick 發表於 2013-6-1 08:17 AM
. r- G8 G5 T5 B# u) E' x" d5 Z" y
s4雖然像素高, 但我之前睇返d試機文, one影出黎既相質素反而仲好d添, 可能始終因為感光勁好多
tvb now,tvbnow,bttvb. H. \! T6 c) ~- C+ q
下,400萬會唔會唔靚架?其他手機像素好似高d架喎www3.tvboxnow.com2 {8 Z$ P+ }* p# N; M  i- R
sweetcherry 發表於 2013-6-1 08:33 AM
* K7 q- |5 n8 x  b& G& X" v3 S唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
8 g6 m  k' v) x1 J仲要配合埋鏡頭等等架TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& ^- }+ f$ s2 K+ E
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
近期都係得HTC ONE同S4架姐TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 F: ]+ K6 V2 r- T# }$ L) m- y
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左
tvb now,tvbnow,bttvb) w1 c( \3 F  Z0 m/ O5 T6 }; P4 u8 Q
唔會啦, 其實不嬲像素高都唔=畫質好
5 V9 S. L1 p6 f' _6 H仲要配合埋鏡頭等等架1 L% W& ]' N! x) L( A* _0 ?0 U
你睇d單反像素都唔夠dc高, 咪一樣靚好多d相
5 H0 A6 ~/ y; y) M8 x" e公仔箱論壇9時16分 發表於 2013-6-1 08:53 AM
; x' a) F+ b0 ewww3.tvboxnow.com又好似幾有道理..哈哈公仔箱論壇0 n) ]" J$ e+ |5 ~
想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
近期都係得HTC ONE同S4架姐公仔箱論壇, Y& P' H% u3 a7 n7 Q# R; `
但依家S4好多問題,例如過熱咁,你真係買既小心D,之前新聞有細路用3星手機爆炸整傷左公仔箱論壇- ?& B% H3 c" ]- q
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:12 AM
- ]. O. O( g& e  s- d& r
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?
$ x, V' B! q% z6 }6 ]0 r
嘩, 咁真係好恐怖喎ONE散熱OK嗎?TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 }) X+ B% g  ^* `7 K0 e' i6 A
sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:23 AM
公仔箱論壇4 y/ z$ a9 }$ Y6 ~8 ~( a& s& R( ^
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
& P( a, s# b- H' `( Q1 atvb now,tvbnow,bttvb又好似幾有道理..哈哈
0 G" e  B* y; z2 v# P' a想知呢部ONE影相多唔多野玩架??
( P. H  u) ?/ A+ L8 d$ fTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。sweetcherry 發表於 2013-6-1 09:22 AM
www3.tvboxnow.com6 w% K. m/ l7 p0 Y; Y  k! I7 Q0 E' E" o
多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/index
tvb now,tvbnow,bttvb4 {/ ?' v4 A4 L5 V7 W
金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱, K, _' n8 D6 j
巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
+ w. T/ m9 g6 k; ]
係呀, 我以前用s3試過燒左
2 F: ^1 o  P1 U/ |' J7 l公仔箱論壇金屬機身散熱得快d, 膠殼先難散熱
8 Q! Q/ Z  T) [公仔箱論壇巴打bro 發表於 2013-6-1 09:37 AM
, ~4 X: U+ W3 _+ O8 T; W! Nwww3.tvboxnow.comic, 咁我都放心d, 一陣真係爆炸就大件事
7 H0 O" O& ~! C' d( Itvb now,tvbnow,bttvb多, 特別係個zoe動態相薄好得意, 你有興趣可以睇睇d blogger既分享文呀: http://blog.yahoo.com/YvonneCorner/articles/1248309/indexwww3.tvboxnow.com% n" p6 X) B  L- \: M
9時16分 發表於 2013-6-1 09:52 AM
) [" K# y! r7 \1 B& u$ xthx!!好詳細呀講得, 原來咁好架呢部
影相既話就1定係one ga la, 而且又岩你budget