返回列表 回復 發帖
哇,行山落雨都几麻烦啵
完成晒个行程啦?
lhy92725 發表於 2009-10-11 08:30 PM
因為下午有個時間落好大雨, 所以改左d 路, 都ok 喇, 俾張海灘相你睇

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
个海滩无人喔,好偏僻的地方啊
條骨都無佐lu
个海滩无人喔,好偏僻的地方啊
lhy92725 發表於 2009-10-11 08:50 PM
今日個海灘好靜, 但後來都有 3 個人玩滑浪, 因為真係好大浪呀...雖然位置較偏僻, 但都有士多, 假期都好多人去架

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
睇落都几正喔,去下露营都悟错啵
條骨都無佐lu
睇落都几正喔,去下露营都悟错啵
lhy92725 發表於 2009-10-11 09:08 PM
bingo, 係好多人去呢度露營架, 我都有試過
一大班朋友去都几好玩,应该仲可以睇下日出
條骨都無佐lu
一大班朋友去都几好玩,应该仲可以睇下日出
lhy92725 發表於 2009-10-11 09:22 PM
貓貓真係好醒, 呢個地方向東架! 你咁清楚, 唔通之前去過?

同d 朋友星期六日去, 可以有個愉快週末, 好正啊
通常海滩地方,肯定有方位睇日出或日落架啦
我去香港最偏远地方就是大屿山大佛果度咋
无去过海滩之类的地方
條骨都無佐lu
通常海滩地方,肯定有方位睇日出或日落架啦
我去香港最偏远地方就是大屿山大佛果度咋
无去过海滩之类的地方
lhy92725 發表於 2009-10-11 09:35 PM
但香港有d 海灘係向南喎, 近香港島南區, 不過又真係多數都睇到日出/日落, 地方夠寬吖ma, 哈哈....

而家上大佛可以乘客纜車了, 但我都未搭過, 你有冇呀?
但香港有d 海灘係向南喎, 近香港島南區, 不過又真係多數都睇到日出/日落, 地方夠寬吖ma, 哈哈....

而家上大佛可以乘客纜車了, 但我都未搭過, 你有冇呀? ...
小飛機 發表於 2009-10-11 09:45 PM
无啊,我去果阵未整好
就算整好我都悟敢搭,我有少许畏高嘅
我好中意行上大佛果堂楼梯
條骨都無佐lu
无啊,我去果阵未整好
就算整好我都悟敢搭,我有少许畏高嘅
我好中意行上大佛果堂楼梯
lhy92725 發表於 2009-10-11 09:56 PM
如果我上鳳凰山睇日出, 都會經過大佛, 果度睇日出好靚架. 但唔係次次都睇得到, 最好係 10月呢個時間去, 天色好嘅話睇到日出機會好大. 但要半夜上山等
你地自己有车就方便好多咯
條骨都無佐lu
你地自己有车就方便好多咯
lhy92725 發表於 2009-10-11 10:12 PM
不用的, 我地會大約晚上 11:00搭的士上昂平山 (大佛), 然後再等到半夜2:00 行上鳳凰山, 一定要行, 冇車到, 到左山頂再等日出, 好辛苦嘅行程, 但為左睇日出, 辛苦d 都要.
如果一大班朋友行,就悟觉得辛苦啦
條骨都無佐lu
如果一大班朋友行,就悟觉得辛苦啦
lhy92725 發表於 2009-10-11 10:42 PM
咁我約埋貓貓一齊去喇