返回列表 回復 發帖
原帖由 CC517 於 2008-7-30 09:21 PM 發表

亂up玩玩啫
我都係多口up句0姐~ 
vc, 你有無裝 XP 的 service pack 3 呀.
外星貓E生
原帖由 mickeybblim 於 2008-7-30 09:31 PM 發表

我整日扫地啊...多几日应该潜水啊
又玩潛水, 小心多錢會沉啊,
外星貓E生
原帖由 CC517 於 2008-7-30 09:32 PM 發表
vc, 你有無裝 XP 的 service pack 3 呀.
手動裝就矛,自動update左就有~ 
原帖由 CC517 於 2008-7-30 09:34 PM 發表

又玩潛水, 小心多錢會沉啊,
星期五有朋友黎探我啊....
住2-3日啊..
我惊会好忙招呼她啊...
♥欢迎入黎同我&只外星猫cc "搞搞震無幫襯"♥
原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-30 09:35 PM 發表

手動裝就矛,自動update左就有~ 
裝咗好鬼慢, 激死.
外星貓E生
原帖由 mickeybblim 於 2008-7-30 09:39 PM 發表

星期五有朋友黎探我啊....
住2-3日啊..
我惊会好忙招呼她啊...
算吧, 玩得開心d啦.
外星貓E生
原帖由 CC517 於 2008-7-30 09:46 PM 發表

裝咗好鬼慢, 激死.
慢?? 唔覺喎,你有矛得閒清下d快取,網路暫存文件果d先??
原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-30 09:49 PM 發表

慢?? 唔覺喎,你有矛得閒清下d快取,網路暫存文件果d先??
all done. 都係咁呀.
外星貓E生
原帖由 CC517 於 2008-7-30 09:51 PM 發表

all done. 都係咁呀.
登錄檔呢?? 手動好難清,有矛裝下d相關軟件執執佢,有時裝刪得多野,登錄檔必定亂同多垃圾,要清清架~

同埋,清哂所有野,重組個hd都好緊要~
原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-30 09:54 PM 發表

登錄檔呢?? 手動好難清,有矛裝下d相關軟件執執佢,有時裝刪得多野,登錄檔必定亂同多垃圾,要清清架~

同埋,清哂所有野,重組個hd都好緊要~ ...
冰隻好d呢.
外星貓E生
原帖由 CC517 於 2008-7-30 09:58 PM 發表

冰隻好d呢.
優化工具,我唔止用一隻架喎,拔講清登錄檔我就用 jv16 PowerTools,用過幾隻,個人覺得呢隻最好~

講全面就用 兔仔 ~

講加強網絡效能就用 PC Booster ~

重組HD就用 Diskeeper Professional ~

原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-30 10:03 PM 發表

優化工具,我唔止用一隻架喎,拔講清登錄檔我就用 jv16 PowerTools,用過幾隻,個人覺得呢隻最好~

講全面就用 兔仔 ~

講加強網絡效能就用 PC Booster ~

重組HD就用 Diskeeper Professional ~ ...
多謝你的提議啊.
外星貓E生
原帖由 CC517 於 2008-7-30 10:06 PM 發表

多謝你的提議啊.
客氣~ 其它D不提,重組HD工具其實好多種,建議不要用太快果D,即係幾分鐘掃完幾百GB果D,因為太快=快屎D~ 哈哈~~
原帖由 Venus_Cat 於 2008-7-30 10:09 PM 發表

客氣~ 其它D不提,重組HD工具其實好多種,建議不要用太快果D,即係幾分鐘掃完幾百GB果D,因為太快=快屎D~ 哈哈~~
用回xp的可以嗎. 通常都係咁啦.
外星貓E生