返回列表 回復 發帖

回復 #4245 甘仔超 的帖子

一看到就知道是“奶奶”
原帖由 月※月 於 2008-1-12 03:04 PM 發表

有句話>遲到,好過無到:onion05: 你未聽過麼 我都知你在世嘛
你又咒我
好,今次唔止要你肚痛經痛,拮到你連後面都痛至得...

原帖由 wlt1110 於 2008-1-13 01:15 AM 發表
一看到就知道是“奶奶”
什么奶奶??

按此加入爱与诚王国            
原帖由 jj99xx 於 2008-1-13 01:16 AM 發表

你又咒我
好,今次唔止要你肚痛經痛,拮到你連後面都痛至得...

http://www.screenfull.net/stadium/img/voodoo.jpg ...
原来你会茅山术

按此加入爱与诚王国            

回復 #4244 wlt1110 and #4245 甘仔超 的帖子

你两个睇真 d, 明明係隻老鼠仔你地又以為係奶奶

食啦你地

回復 #4248 nesta0013 的帖子

奶奶就係老公個阿媽囉!
男人就好比洋蔥,要想見到男人的心就得一層層地剝,
剝的過程你會不斷流淚,剝到最後才知道,原來洋蔥是沒有心的.
原帖由 甘仔超 於 2008-1-13 01:21 AM 發表
奶奶就係老公個阿媽囉!
老公??
你的老公??哈哈。。

按此加入爱与诚王国            

回復 #4249 nesta0013 的帖子

唔係 moon moon 都唔知死,成日咒我
今次佢實跪响處求我替佢解降

回復 #4238 yang5301 的帖子

我kl嘅..

回復 #4239 甘仔超 的帖子

呢度周围都係人啊:onion05:

回復 #4253 jj99xx 的帖子

今晚都冇見過阿月,駛唔駛報失呢?

回復 #4255 jeo 的帖子

唔一定架!
原帖由 甘仔超 於 2008-1-13 01:21 AM 發表
奶奶就係老公個阿媽囉!
廣東佬就咁叫, 国語就跟老公叫「娘」

国語「奶奶」= 「阿嫲」
        「姥姥」= 「阿婆」
           「老爺」= 「阿公」

回復 #4257 甘仔超 的帖子

晤係人晤通.............................................有只猪仔走入黎

回復 #4256 甘仔超 的帖子

佢肚痛经痛連八月十五都痛,起唔到身唔出奇吖