返回列表 回復 發帖
1 f9 w& {3 V0 y0 V" L' G

% O' ?' ^! [5 i9 z8 W  f9 Q7 Q"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...* }, B0 r- Z! c" q! E) o
大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
0 t2 I: L, K' M' Y- @$ ?5 Z公仔箱論壇使徒行者節奏緊湊,演員表現更好...
tvb now,tvbnow,bttvb! M; z) S% d; \; n" }9 |
( U/ x4 |7 p2 r
"使"劇都好似好過"大"劇喎... 至少我屋企人都有追住睇呢套"使"劇.. 但佢地睇完"載"同"大"嘅第一集.. 就話唔想睇落去.. 當然唔包括我爸爸&媽咪佢地兩個喇.. 佢地乜劇都會汁都撈埋架 ...
# J2 b  @* X* C4 l) i公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-9-10 02:52 AM
" {1 N/ }' q, X5 D0 vwww3.tvboxnow.com《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。: I7 k( w% a' t: R
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。- G, ]& D( y# n5 x0 F5 m" m
相反前者民初背境已經有少少趕客.......
6 v* _# \7 ?' S) B+ I% RTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高所以唔會太失望,感覺上好過寒山潛龍嘛....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
' r0 U, j4 _; N2 P" A& a! y1 qwww3.tvboxnow.com
: M* \, T% c% ]& i8 I3 }7 stbb其實捉錯用神,將忠奸人拍好啲同落重本啲,
, G* R+ p6 P; y/ l0 L; V5 H公仔箱論壇忠奸人反而可成為今年的重頭劇。公仔箱論壇, s) V  z9 S6 J
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。' {; v6 f: H; N0 S6 E; p  e
使徒行者咁大堆頭結果收視亦唔高得去邊,正式係有心栽花花不開。公仔箱論壇; A; Z3 z% J, }3 X
開始第一集時請咁多臨記楂刀追殺場面,反而綁住創作故仔的方向,
% R5 o" F) z7 n9 s6 Y) e& r...
5 X: C, `( A( ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。金田Sam 發表於 2014-9-9 03:39 PM
( I' T) W# }& ~" I7 b
睇埋結局篇先吖,我諗收視仲會穩穩陣陣爬升多2-3點。
The name of this drama is inspired by the Bible?  Any relation?
覃歡喜樣吾奸
覃歡喜樣吾奸
, C! u7 u9 `6 P4 U5 i, w, M' \tvb now,tvbnow,bttvbjohuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
tvb now,tvbnow,bttvb9 Q3 `+ H% S& j" E; u$ I
www3.tvboxnow.com0 n& ~0 x6 z% V3 M! p& r3 a7 F0 P" A5 \
樣搞笑多啲
* b5 u! a" ?; T- p5 S) R  J' \
《大藥坊》個陣形弱過《使徒行者》好多,《使徒行者》有緊張有搞笑又有美女又盛。計埋安琳呢,應該仲爭KK就齊晒人咯。www3.tvboxnow.com( O+ _8 z1 H1 R( r
3 V: ?! V& V6 |相反前者民初背境已經有少少趕客.......TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。1 e  ]' }2 @8 }/ V& A
但我會支持《大藥坊》嘅,因為一開始期望唔高 ...  _, M7 U% u9 ^4 [
leekwoklam 發表於 2014-9-10 11:45 AM
/ S/ b* _, j! N2 N$ l% a
* r! N( Z/ C& u9 ^" q安琳又幾靚靚嘅
靚仔靚女成套[使徒行者]好多,男的有沈震軒林峯三哥,女的佘詩曼高海寧貝安琪,長腿敏之熟女江美,toby,配合的甘草演員Mary姐,kk,覃歡喜的Benz雄,咁樣的陣容點可能收視低?
9 F3 f9 X1 [7 J  z& FTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 [$ E! h, l" |3 Y+ S; R! A
戲中撞爛的汽車不計其數,爆炸場面好多,動用的臨記數目之多近年罕見,拍攝慢鏡定格移位,只有電影的製作今套有齊,美中不足只係森美同受傷的梁家輝演出唔到,如果唔係會算係近十年tbb的一套大製作,佘詩曼的回巢,林峯的最後一套,不惜工本,化費粗略計算會係前一套忠奸人的四倍以上成本,咁都唔可以有一倍收視??; d! e" t6 {/ r1 ^! ~
$ y  u& r# e5 p$ o& W6 S, Q+ i) T
哈哈,事實上以收視記錄睇係差唔多,上套只用一個郭晉安而己,無爆炸場面,無撞爛過任何汽車,無演員要搏命演出跳樓戲,使徒行者講演員墮樓的己有好幾個,釘姐,kobe,將會的阿Yan,外鏡鬧市拍攝亦多,製作上係好認真,可惜的係大細超了,年中夾硬播了一套外購的膠劇西遊記開始,tbb你再點做觀眾都只係[哦....],再難有觀眾會真心支持你地,而且其他的競爭對手開台唔成功,係令tbb依然一台獨大,但係咁樣獨大法,又會係觀眾喜歡的嗎?
覃歡喜樣吾奸
$ I/ W! x: T! Ltvb now,tvbnow,bttvbjohuiwai 發表於 2014-9-10 08:08 PM
' G, F9 _+ S- \tvb now,tvbnow,bttvb笑面虎...www3.tvboxnow.com1 @/ F& L+ u: @+ b
對手被吃了也不知
第13集最後一幕
4 i" a8 ~) Z: U! Q+ _. DTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。陳敏之拋一個不明物體向姐夫眼睛但最後是額頭受傷...
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢... 歡喜哥
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...2 @: a5 v: a9 @" m
大文細佬 發表於 2014-9-11 12:23 PM
2 Y4 A" K" ?- D7 x) w公仔箱論壇歡喜哥是第五個臥底
0 ]) z* C, ~) X: a9 }# e公仔箱論壇所以隻眼開隻眼閉
感謝樓主詳細的解說.
0 J+ W" z- \, m: N- a  z8 hwww3.tvboxnow.com7 M6 x: _5 n' i* m1 C6 x, k4 k
安琳[貝安琪]的確很矚目,上一檔戲[巨輪]也是迷人
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...www3.tvboxnow.com, r+ L$ P- W! a5 Y, x
. ^1 T3 _. A4 Z! X公仔箱論壇其實他是鐘SIR
我想問呢... 你地有無留意爆seed同釘姐响廁所gathering.. 歡喜哥有乜可能唔知佢地係UC架.. 响咁緊張交收時候仲點可能有心情响廁所gathering呀!.. 雖然歡喜哥改咗唔交易住.. 但suppose佢地幾個唔知架嘛!.. 所以呢...  ...- }/ G# N; `7 ]' J
' P& R& n1 x7 d4 d& M) m8 a! O5 gwww3.tvboxnow.com
- h/ w" B$ m0 A, t$ Q4 s; z. stvb now,tvbnow,bttvb細佬,你張回帖實在太正嘞,我諗9萬幾人等住圍插此幕。
+ A4 U/ @! [3 b& w3 vtvb now,tvbnow,bttvb TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. X2 r: C) D' b" T4 P
我呢,就唯有繼續當笑話睇咁囉,本幕真係非常有潛質改篇喺"玩轉《使徙行者》"當4格漫畫睇。
9 y& Q& i+ Z+ p( ?* p3 w' z TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。  m6 [, }* l) E6 l
但話時話,我覺得歡喜已經心裡有數囉。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件