返回列表 回復 發帖
原帖由 Q版韋拉 於 2006-10-23 03:50 PM 發表。 
咁你慢慢等d錢啦~~~~^:)^
其實 tvb$ 我不急用.....不過想要 u$ 收購野姐.......
唔方便就唔好還住......
☠ 聖騎士軍團 ☠ ~ 團長 ( 綽號: 判官 ☜♠☞ ) ^0^v ▄︻┴┬═一

原帖由 李嘉誠 於 2006-10-23 03:49 PM 發表。 

真係感到抱歉,對不起^:)^
其實初來果你地咪同我開貼慶祝生日......你地貼好多美女圖比我祝賀既.......
吹水版主立即扣我分.....但我係果個貼沒有貼過美女圖.....
咁都得.......我回覆同佢傾.....佢又比一埋"某"論.....
唉.....我最怕打字...講講下算.....由佢扣......
不想為幾十分同佢打字罵過.......
☠ 聖騎士軍團 ☠ ~ 團長 ( 綽號: 判官 ☜♠☞ ) ^0^v ▄︻┴┬═一

原帖由 Q版皮利斯 於 2006-10-23 03:53 PM 發表。 

其實 tvb$ 我不急用.....不過想要 u$ 收購野姐.......
唔方便就唔好還住......
點解你咁快又冇哂0的分??
想問問大家...魚香茄子煲有無鹹魚架...:-O :-O
蝦條, 過左數la
原帖由 c.c 於 2006-10-23 04:01 PM 發表。 
想問問大家...魚香茄子煲有無鹹魚架...:-O :-O
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:05 PM 發表。 

你又識??:-O
原帖由 Q版蘇甘保 於 2006-10-23 04:06 PM 發表。 

你又識??:-O
因為我輸x死左........................=((
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:07 PM 發表。 

因為我輸x死左........................=((  
唔係皇馬同里昂 , 我死得慘過你好多倍啦=((
原帖由 Q版龍格堡 於 2006-10-23 04:05 PM 發表。 

真定假??:-O ;;)
原帖由 Q版蘇甘保 於 2006-10-23 04:08 PM 發表。 

我都五好得去邊...=((
原帖由 c.c 於 2006-10-23 04:08 PM 發表。 

benben幾時呃過你...>:D<
原帖由 c.c 於 2006-10-23 04:08 PM 發表。 

材料:
半肥瘦豬肉碎少許(用鼓油糖豆粉醃好)
鹹魚少許(請先弄碎)
茄子1~2條
蔥花、辣椒絲、蒜容、薑少許
上湯(雞粉+水都可以)

煮法
1. 茄子洗淨切好走油備用
2. 燒紅鑊、加入適量油、爆香辣椒絲、蒜容、薑
3. 炒香豬肉碎、鹹魚(加入少許鹽、糖調味)
4. 加入上湯、少許老抽
5. 加入蔥花,用生粉水"埋獻"即成

如果你想原煲煮應該將整個工序由鑊移去瓦煲就可以
但係較難控制
好易煮"loan"
原帖由 Q版蘇甘保 於 2006-10-23 04:08 PM 發表。 

輸左1餅..................................................=((