返回列表 回復 發帖
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 03:36 AM 編輯 " E% H; b) x- I9 r( m

c- }* ~4 m! V
金田Sam, 你寫啲回覆好詳細, 不過對我嚟講好以太長.. 我响forum好少會用咁多時間去睇... 不過我好少上forum架.. 得一千零一個a/c仲要只係响公仔箱呢度... 你好有專長.. 有無考慮响網上寫下小說呢? 好似紅van呢種..  ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。# B( T6 H0 P$ A0 {6 c. k: U/ Y3 c. z
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:50 AM
+ ]: W* z* g( t% Z: K8 C/ Ltvb now,tvbnow,bttvb5 x& z3 I% \1 R
喔? 是太長了嗎? 那我以後打短一些。
9 I4 k) X. y5 @, [- t2 b
3 O9 e) X& z8 t: e2 l) \tvb now,tvbnow,bttvb網上寫小說,這個早在15年前我有寫過,當時是在台灣那邊的網站寫的,9 |! O- l. H+ ~8 T: s
因為當時會咁寫的人好多,我讀書唔多,中二就輟學,出嚟打工,  p/ ^8 _! I2 i& |: o: [2 y( W. ^
所以幻想寫過類似己被拍成電影的[那些年我們一起追過的女孩]這種題材。
0 h  ~  f$ U4 Q/ F$ ?. d7 K. o1 y公仔箱論壇這區的a/c我也只得一個,每次想好才回覆,所以我回覆字數多,但次數不多。
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 t0 N/ p3 f3 E% E# x
tvb now,tvbnow,bttvb$ ?) G, |+ m, s' H
係呀.. 我睇到網上資料講咗三個UC分別係佘詩曼, 林峰&沈震軒.. 但仲有兩個係邊個呢??? 黑警無交代過! 你知喇...tvb好興好似出人意表咁架嘛.. 所以都好有可能黑警係三哥架.. 但劉江又成日做奸角喎.. 真係 ...公仔箱論壇9 z' t2 a# p9 `
大文細佬 發表於 2014-8-29 01:44 AM
公仔箱論壇: l! y! [3 [% R4 _& R/ i& t% E5 g
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。9 J) D5 g, N2 y2 r: v
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
/ I( z# @5 [! C6 C1 Y* E' GTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
tvb now,tvbnow,bttvb: ^& M3 |. S6 h/ @  z

5 c0 p, ]0 f4 I6 i/ p公仔箱論壇今日睇報紙葉念琛導演都有讚佢入哂形格啊。tvb now,tvbnow,bttvb, U% D9 l; C# S+ o
看了楼主的介绍对这剧更了解了,看了前3集还行,希望越到后面越精彩,不要烂尾啊
; g/ T, q% w" {9 }0 i公仔箱論壇xxxfei 發表於 2014-8-28 03:46 PM
公仔箱論壇8 D! X! l# z8 w5 U# ]; h
哈哈 ,不過"虎頭蛇尾"係好多無記劇集嘅共通點。當然,我都唔希望佢爛尾。
都幾好睇ar!!!
- r& d% K$ W1 G; Y- Q: B6 @tvb now,tvbnow,bttvb第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
5 e  ]8 c: v1 W# Z! ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。 * A4 F& Z9 z- ?' {) H' }; G4 O
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
0 w7 ]  U  S0 q  T* z5 \5 s公仔箱論壇用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
. E1 d9 C. |. d7 A7 c[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,
6 [& V/ w: h" e3 \# L' N唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
" Q1 b; u$ R; Z/ P( ~公仔箱論壇戲中如果林峯都係臥底就相當敗筆,收外圍積極落力同臥底要低調查案,www3.tvboxnow.com: u/ N# _4 g9 S9 i
手法上都有好大出入,一個乜嘢職級的警務人員可以管理五個臥底?3 A# p. m' A- R$ d
沈震軒幾日間賺到六百萬,仲使乜做臥底? 犧牲咁大? , W' e; Y1 l# g6 V* ^' k! Q
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ^. c, f  o" }1 H9 p; _5 r: N# V
警務人員管理臥底,如果立心不良仲有邊個管到佢地?
; w! C) o4 _7 U: l: M* `( V" L- G1 v! X0 ?tvb now,tvbnow,bttvb由戲中只係[釘姐]角色的臥底每月究竟要警隊支付幾多薪金同銀紙?www3.tvboxnow.com6 E9 ?& u) |; K0 L& d
呢種充大頭用咁多臥底查案,真實如果係咁的話,真係浪費資源,
- [. d. s" c8 E) Z' G8 L- P( dtvb now,tvbnow,bttvb犯法的大部份事情亦係由臥底爭上位時所造成,關人地咩事?www3.tvboxnow.com5 {5 R6 K) b- L- E( e

9 x: T6 j  K& Y0 ]( P/ Xtvb now,tvbnow,bttvb明白睇故唔好駁古,但焦點全在這幾個臥底身上,每天犯案累累,
! Q8 {  e1 L# `: ^. Ttvb now,tvbnow,bttvb仲借到警方力量干擾無事,現實如果係咁都幾恐怖,難怪會變節。
sounds very complicated, no like la
樣chou 冇得頂
本帖最後由 金田Sam 於 2014-8-29 10:37 PM 編輯 / J% h  V1 T' O: o8 F- O/ q, Y
" t7 K5 Q% z4 G! ^% m4 k, v
佘詩曼tvb now,tvbnow,bttvb. a* g, G& O  @
出生: 1975 年 5 月 28 日(39 歲)公仔箱論壇; U& Z8 g9 o4 b) S
( e" y! {3 _) c( i
真係邊度似呀?....
1 h: K; j7 U/ E9 {( ]+ z公仔箱論壇原來唔經唔覺佘詩曼都去到呢個年紀,
; c  ~" T( U& N. Gtvb now,tvbnow,bttvb拍攝時期如果係上年,都已經38歲了。
6 q$ W' q; G% d8 W+ |7 i# R歲月催人,廿多歲已是以主角身份拍戲,: e' ~8 C7 g% L( f$ i
是有雞仔聲的缺點,但誰會介意?: k+ t7 A# e3 v% v7 j
多集後觀眾也一齊代入了她的角色,釘姐...tvb now,tvbnow,bttvb6 M; Q5 L( t- T9 E  {/ P4 z/ m

" o% J5 r5 P+ K8 O0 G% i好!
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。7 u/ g# s$ F3 ^2 i: n
第一集死咗嗰個阿棟應該唔算嗰呵。
. w4 E, x6 H5 g5 _TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927296+ ~2 P1 f+ C, y6 t# d4 O
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:08 PM
0 B& L- k) }* j  S$ [' T. U
& N, ^3 l# t; X9 ]! x. xtvb now,tvbnow,bttvb話時話吖, 呢個阿棟幾靚仔咁喎.. 新人?? 唔知佢有無幾會呢?
我真係覺得林峰做古惑仔係唔只及格咁簡單架,佢都無chok啦係咪,大家比多啲支持佢吖(例如投佢視帝一票吖如果有咁嘅機會)。
6 C+ t% ]" |; Q% S8 x* h2 b) f公仔箱論壇你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
3 E; v* H2 X$ M% z- H; p& ZTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927306
0 f/ N- t) c# ^6 b7 ^% G! E% f3 g公仔箱論壇今日睇 ...# k5 [# |; N1 \, F( @, Y
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。9 j9 _) w0 {, L2 T7 b" Z0 s
9 x' ?3 i8 S; V5 C- O/ H4 v0 T
即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
) \! n, m% Q% y7 r2 O! J4 @/ Rwww3.tvboxnow.com你話叫佢做幫會嘅龍頭就話誇啲啫,做一個搏紥職嘅爆seed就無難度嘅,係咪?
& }  t- k- ~6 p$ s& {TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。2927306TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。+ ?4 W0 U, U( }* p
今日睇 ...公仔箱論壇) o0 d2 T5 e% t. e/ v
leekwoklam 發表於 2014-8-29 02:28 PM
3 Q, J' a0 D* n! BTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。唱歌唔支持啫,做戲絕對支持。況且有魚蛋粉吃,唔該可唔可以加碟油菜 .我都十几年冇吃香港魚蛋粉啦
本帖最後由 leekwoklam 於 2014-8-30 12:28 PM 編輯 . c  w! _* w9 ~* q

# g! B0 D: a2 e/ r$ P
9 k* ?, j5 R& Q2 O9 P6 yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。
8 O1 u; r3 L6 `/ X& J# W' H% j即係唔投佢一票就爆你樽囉...咁我一定可以食魚蛋粉喇.. 巧巧味.. 好耐無食過香港嘅魚蛋粉喇
, X1 S& R% l6 V# V5 \公仔箱論壇大文細佬 發表於 2014-8-30 02:34 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& K& ?% [5 U; s9 [" W  K
哈哈,爆seed哥會憐香惜玉,爆我樽都唔會爆你樽啦。
# X: z  [( h# e& q& ~/ Vtvb now,tvbnow,bttvb
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。) n9 t: ?' a% v
用幾個呢種後生仔做臥底角色,林峯佘詩曼做handler反而仲有說服力,
* {2 n0 _5 w# K" `4 ]/ ^[天與地]時都有三個後生仔,加埋呢個,唔好寫到角色點容易賺大錢,TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。6 W: i0 T$ E( _/ R! I
唔使為拉一個咩社團人物而要個個臥底犯咗幾年法先可以拉人,
4 ~8 a) _1 H$ d' Y+ r7 H戲中如果林峯都 ...3 D. y, n6 o8 P/ @
金田Sam 發表於 2014-8-29 03:49 PM
0 d9 N# e/ A1 t阿棟可以做林峰細佬,輪廓有啲似。
thankyou, i support you

評分次數

• timmaxsing