返回列表 回復 發帖
公仔箱論壇  }1 G( _3 L7 d7 n/ m% h3 x
维基百科  f  E3 {; q/ l* }5 _% z% d7 z$ S* [, Q
觀音借庫,是中國民間信仰,又名觀音開庫。起源有說,觀音大士修道期間,500護法羅漢化身和尚,下凡為考驗觀音之修行,到觀音廟化緣討飯,觀音於是日農曆正月廿六大開倉庫,給和尚們享用齋菜,其餘食物留 ...
) ~/ \. A+ ]: s/ VPedestrian_A 發表於 2014-9-23 03:58 AM
6 X1 C" m8 V8 ^9 m% N" O6 i唔該晒!
5 E/ ^4 R# d& ~/ ?# gwww3.tvboxnow.com細佬,聽Pedestrian_A講解完,明嗎?
( F! ]' [4 u* n( t$ Q4 kwww3.tvboxnow.com2944234- ?8 R$ P& v# Y( E7 ^: I- c" |
2944235. `" s7 h, p& c( P( E
我再補充少少吖。6 Y' F0 Q( G3 Q3 F+ Q
香港興借庫時每名善信會好似抽簽咁抽一個利是封,利是封內會有紅紙一張,並一早寫有一個銀碼,由幾十萬至幾億都有可能,例如抽中港幣1000000 ...
1 _+ x) I( \1 X$ |8 K# E公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-23 01:04 PM
7 A$ x5 x3 r0 S& ]' u

- e' O, y) N9 l8 otvb now,tvbnow,bttvb即係信仰一種喇... 唔好怪我咁講.. 邊個諗出嚟架?... 咁即係有借有還上等人喇... 咁要還幾多呢(加埋利息).. 點還法呢? 信仰呢家野但求心安理得.. 信則有不信則無!
其實唔用套.. 可以食藥架嘛
2 P4 T5 J9 M- N$ @tvb now,tvbnow,bttvbTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。3 K5 _. D* v- V: B, X5 G, |1 f
即係信仰一種喇... 唔好怪我咁講.. 邊個諗出嚟架?... 咁即係有借有還上等人喇... 咁要還幾多呢(加埋利息).. 點還法呢? 信仰呢家野但求心安理得.. 信則有不信則無! ...tvb now,tvbnow,bttvb! }7 ~# e6 R- L+ s
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:36 AM
( S1 r4 Y; [- O% ~' awww3.tvboxnow.com下一年買衣紙還. 寺廟或附近會有出售.  
3 O$ `9 ?, \! b3 U: I  c) y+ yTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-24 01:36 AM
aftea% l- Q5 i) y( R' ?

5 {+ D! `: v5 m8 E$ S# O, T0 s8 W十萬火急阿大佬,邊食得切阿 除非食morning

after

pill

/ o3 b1 `. n4 H6 j+ u, C" z- Ptvb now,tvbnow,bttvb) j4 s# |( p. w" T
即係信仰一種喇... 唔好怪我咁講.. 邊個諗出嚟架?... 咁即係有借有還上等人喇... 咁要還幾多呢(加埋利息).. 點還法呢? 信仰呢家野但求心安理得.. 信則有不信則無! ...TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。. ?. _1 O; q! ~: ?) f
大文細佬 發表於 2014-9-24 01:36 AM
9 _* L1 y; H5 [& N8 p! H" TTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。哈哈,還利息呢樣嘢真係有啲善信喺啲玄學節目問過啲師傅架,但係幾乎個個都係避而不談hea過就當答咗,幾不負責任呀真係。
aftea) d0 \9 {' Q! b2 J" v  r

; C; L, m* c7 v) Y- {公仔箱論壇十萬火急阿大佬,邊食得切阿 除非食morning after pill www3.tvboxnow.com4 x- @$ @# H4 u, h
mnb1123 發表於 2014-9-24 11:15 AM
0 a/ M5 Y2 j# \- p. dO, Yeah, mnb兄好熟咁噃....你兩個搞嘢公仔好過癮
' ~6 N5 Z% z$ c3 q5 c- P, e大文細佬 發表於 2014-9-24 01:36 AM
公仔箱論壇' g& g' ?; {0 F; ~" H; k  {
我想問釘姐,可唔可以唔用套又唔食藥架?公仔箱論壇4 e9 |3 w3 J. @% Z( a6 M

3 s- N% A) _$ [# J6 b. A$ A公仔箱論壇
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
# Q% w6 u3 v. R. [, ^. G公仔箱論壇下一年買衣紙還. 寺廟或附近會有出售.  TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。5 i8 R( a! ^7 l5 M
Pedestrian_A 發表於 2014-9-24 04:05 AM
公仔箱論壇) q# c. e7 _' |! o7 h+ B2 u6 O

0 O+ ]9 Y! O0 e. X/ O公仔箱論壇咁我知邊個諗出嚟架喇.. 一定係寺廟
公仔箱論壇$ o9 F: q5 v. i# b3 O2 q; e8 @
我想問釘姐,可唔可以唔用套又唔食藥架?& G' F( q/ q. h- }3 Y

/ D' E' M& |9 c9 k: o$ M/ Gtvb now,tvbnow,bttvb2945301
5 r$ K4 j1 k7 c/ U- K2 X公仔箱論壇leekwoklam 發表於 2014-9-24 03:06 PM
: p0 l  c4 A# [# X7 I3 C5 z3 p2 t" y, ^8 T% O
仲要唔一定一次就咁易有BB架嘛.. 有咗咪仲好.. 世界人口老化... 我地呢啲嚟緊出身社會做事嘅人好慘.. 一個要養勁多個.... 生多啲好
aftea
* e* J9 v3 Q" \2 m: ^& c. L2 N, otvb now,tvbnow,bttvb
2 G. i5 v1 i  ~3 y0 x7 W公仔箱論壇十萬火急阿大佬,邊食得切阿 除非食morning after pill
/ F  C+ k. m( a: Q5 l) L& gwww3.tvboxnow.commnb1123 發表於 2014-9-24 11:15 AM
公仔箱論壇4 @$ Y& c1 G( l4 Y% p* o) D1 |

" V, s. y: C+ p* C% h' QTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。真係好有經驗.. 但好似話食呢啲好傷身架喎.. 因為一次過拍好多粒.. 不過唔知一次過要幾多粒架呢???你知唔知呀?
; V1 U8 T- t2 K& P: s
哈哈,還利息呢樣嘢真係有啲善信喺啲玄學節目問過啲師傅架,但係幾乎個個都係避而不談hea過就當答咗,幾不負責任呀真係。
  R0 z7 v  h7 X5 Q5 a- gtvb now,tvbnow,bttvbleekwoklam 發表於 2014-9-24 02:57 PM
" C, z2 S" H( @2 N2 q- z/ ]TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。( E; _7 `7 K/ R5 Q
等我代寺廟答你.. 九出十三歸
www3.tvboxnow.com4 T2 R0 c: [2 ]) T
我想問釘姐,可唔可以唔用套又唔食藥架?
# D" x! {! L; x7 O3 ntvb now,tvbnow,bttvb) Z. q% f" T( B0 q
2945301TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。& E- H) E, d, A5 Z
leekwoklam 發表於 2014-9-24 03:06 PM
釘姐自己說怕有BB, 唔用套又唔食藥還有其他避孕方法但在這裡不能說.
tvb now,tvbnow,bttvb& Y( n# F1 H$ B

! ]0 L: X. ?* c' i) k& T8 a仲要唔一定一次就咁易有BB架嘛.. 有咗咪仲好.. 世界人口老化... 我地呢啲嚟緊出身社會做事嘅人好慘.. 一個要養勁多個.... 生多啲好
  Z' K& I$ }. K. d  [, S+ v大文細佬 發表於 2014-9-25 02:03 AM
兩名臥底的BB用避孕產品比較好.
& D+ J* Z$ x- A) M& |6 _6 F# ?- zTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。0 s- b  g2 \8 K/ ~3 ?% S1 v
真係好有經驗.. 但好似話食呢啲好傷身架喎.. 因為一次過拍好多粒.. 不過唔知一次過要幾多粒架呢???你知唔知呀?
! r% x8 i! R8 ]0 N- vTVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。大文細佬 發表於 2014-9-25 02:06 AM
TVBNOW 含有熱門話題,最新最快電視,軟體,遊戲,電影,動漫及日常生活及興趣交流等資訊。; ]  U7 L, X* G5 k. `( M) Y/ e# C& k
9 w  R+ d3 e0 V
唉....响美帝國嘅公立中學有免費提供袋袋.藥丸同事後丸俾D中學生.而且就算搞出人命要落仔學校都會帮你而唔需要話俾屋企人知,
" x& S" m. i; ]5 N" jtvb now,tvbnow,bttvb因為係人權同私隱。16歲以後醫生唔會俾佢嘅醫療報告你睇除非有佢簽名同意   
4 e# ?! v9 t. M( Y話是話食呢D係好傷身架,因為成份係大劑量嘅hormone,一次食一粒,72小時內一粒搞掂

評分次數

• timmaxsing